Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cîțu vrea refacerea coaliției: „USR PLUS are prima șansă să numească miniștri!”
WhatsApp
Noul președinte al PNL, Florin Cîțu, a menționat că își dorește refacerea coaliției de guvernare PNL-USR PLUS-UDMR, fiind exclusă o guvernare minoritară. Obiectivele acesteia vor fi discutate în ședința Biroului Politic din cadrul PNL.
Florin Cîțu vrea refacerea coaliției cu USRPLUS

Florin Cîțu a precizat că USR PLUS are prima șansă în a acoperi locurile din ministere, dacă va dori să revină la guvernare. Liderul PNL nu crede că o guvernare minoritară este potrivită pentru România în acest moment.

"Şanse foarte mici. Cea mai mare şansă o are coaliţia de guvernare PNL - USR - UDMR şi grupul minorităţilor", a răspuns Florin Cîţu. "Haideţi să nu vorbim despre scenarii. Eu vă spun care este opţiunea noastră. Mergem pe acest scenariu de bază", a explicat Florin Cîțu, citat de Agerpres.

În acest sens s-a exprimat și unul dintre cei mai mari susținători ai noului președinte PNL, Emil Boc. Edilul Clujului crede că este esențială refacerea coaliției de guvernare.

„Partenerii de la USR PLUS sunt aşteptaţi la masa Guvernului, la masa continuării guvernării PNL – UDMR - USR PLUS. Evident că aşteptăm finalizarea congreselor PNL şi USR PLUS. Până atunci, probabil că puţine lucruri se vor întâmpla. După ce aceste două congrese se vor finaliza, sunt convins că şi alianţa de guvernare va putea să intre într-o nouă etapă”, a afirmat Boc, citat de RTV.

 

USR PLUS nu vrea să guverneze alături de Florin Cîțu 

 

Imediat după ce Florin Cîțu a fost ales președinte al PNL, Dan Barna a făcut precizări și spune că partidul pe care îl reprezintă nu poate continua guvernarea alături de actualul premier.

„USR PLUS a luat o decizie în unanimitate: nu putem continua guvernarea cu Florin Cîțu premier.

Această decizie nu se va schimba, indiferent câte minciuni încearcă să răspândească „echipa câștigătoare”.

Vrem reforme pe bune, nu participarea la guvernare de dragul puterii, acceptând orice fel de condiții”, a transmis USR PLUS, pe pagina de Facebook.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel