Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cîţu şi Ciucă, convocați de urgență de Iohannis
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat la o ședință urgentă pe Florin Cîţu şi pe premierul desemnat, Nicolae Ciucă, potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu şi premierul desemnat, Nicolae Ciucă au fost chemați la Palatul Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis  pentru a discuta despre stadiul discuţiilor privind formarea noului guvern.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, luni, după întâlnirea cu liderul USR, Dacian Cioloş, că acest partid a dat un răspuns "tranşant" că nu susţine un guvern minoritar, ci refacerea coaliţiei, menţionând că va discuta în PNL această situaţie şi va fi luată o decizie. Situația se complică pentru că inițial PSD ar fi susținut temporar un guvern minoritar, dar ultimele informații arată că acum ar cere și trei ministere. 

"Am fost să argumentăm proiectul pentru care am solicitat această întrevedere şi este un răspuns cât se poate de tranşant: USR nu susţine un guvern minoritar şi există o soluţie şi anume aceea a refacerii coaliţiei", a afirmat Ciucă.

El a spus că va prezenta răspunsul USR conducerii PNL şi se va lua o decizie.

"Neavând un mandat, nu am putut să răspund la acest subiect. Voi merge la partid şi voi discuta cu conducerea partidului şi vom vedea ce decizie se ia. (...) În acest moment, am încheiat discuţiile cu USR şi în funcţie de ce decizie vom lua, vom continua procesul de negociere", a adăugat Nicolae Ciucă.

Florin Cîțu, parte din viitorul Guvern?

 

Pe de altă parte, Florin Cîțu a fost întrebat, duminică, dacă va face parte din viitorul Guvern, iar el a răspuns: „În niciun caz”.

Premierul interimar a mai spus că între el și PSD sau USR nu există compatibilitate, cele două partide având un rol esențial în căderea Guvernului pe care l-a condus.

„Moțiunea, tot Congresul din 2021 a fost despre lupta mea cu PSD. Faptul că PSD m-a dat jos pe mine și împreună cu USR este clar că aici nu există compatibilitate. În ceea ce privește viitorul, PNL are un mesaj foarte clar: nnoi suntem aici pentru a implementa liberalismul în România. Ceea ce înseamnă că lucrurile nu sunt compatibile cu ceea ce a spus PSD până acum”, a afirmat Florin Cîțu, întrebat dacă după perioada de tranziție de 3 sau 6 luni PSD și PNL vor putea intra împreună la guvernare, formând USL 2.

Cîțu a mai spus că el l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru a fi premier, iar acum este rolul celorlalte partide să fie responsabile și să voteze Guvernul, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel