Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cîţu: „Dacă decizia CCR ne dă nouă dreptate, voi cere demisia președintelui Camerei Deputaților şi preşedintelui Senatului”
WhatsApp
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, 9 septembrie că, dacă decizia Curţii Constituţionale va da dreptate Guvernului, va cere demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor şi a preşedintelui Senatului.

„Ieri am sesizat CCR. Dacă decizia CCR ne dă nouă dreptate, voi cere demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor şi preşedintelui Senatului", a declarat, joi, în briefingul de după şedinţa de Guvern, Florin Cîţu.

El a susţinut că, în cazul în care va avea câştig de cauză la CCR, cei doi demnitari trebuie să plece din funcţii.

"Cred că am văzut alianţa în care era şi USR când a fost decizia pentru Avocatul Poporului, toată lumea a spus atunci aşteptăm decizia CCR, atunci era şi USR şi era de acord. (...) Să aflăm decizia şi procedura merge mai departe. Nu văd aici nicio problemă. Dacă CCR ne dă nouă dreptate preşedintele Camerei Deputaţilor şi Senatului trebuie să plece", a afirmat Cîţu.

Întrebat dacă va participa la citirea moţiunii în plen, el a replicat: "Nu girez astfel de acte în Parlamentul României, abuzuri ale celor doi preşedinţi".

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat joi că decizia Birourilor Permanente reunite de a amâna votul asupra moțiunii de cenzură până la decizia CCR privind sesizarea Guvernului este „profund neconstituțională”, potrivit Ziare.com

Cîţu: „Dacă decizia CCR ne dă nouă dreptate, voi cere demisia președintelui Camerei Deputaților şi preşedintelui Senatului””Astăzi, o majoritate din Birourile Permanente reunite a decis amânarea dezbaterii şi votului pe moţiunea de cenzură, utilizând ca temei conflictul juriic de natură consttiutţională declanşat de Guvernul României prin prim-ministrul Florin Cîţu, cu Parlamentul, cu privire la depunerea moţiunii de cenzură. Poziţia mea a fost foarte clară şi limpede - am fost prezent şi nu am votat această propunere. Nu pentru că doresc să se dezbată moţiunea de cenzură mai repede, ci pentru că această propunere şi această decizie luată de Birourile Permanente reunite este profund neconstituţională”, a declarat Ludovic Orban.

Birourile Permanente reunite au decis că moţiunea de cenzură USR PLUS - AUR va fi citită joi, la ora 16:00, în plenul Parlamentului. De asemenea, la propunerea UDMR, votul asupra moţiunii se va da după ce Curtea Constituţională se pronunţă asupra sesizării Executivului cu privire la existenţa unui conflct juridic Guvern - Parlament privind moţiunea.

Executivul a solicitat Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură USR PLUS - AUR, respectiv din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată ulterior Guvernului.

În documentul semnat de premier, Ludovic Orban este acuzat că a încălcat prevederile constituţionale pentru că nu a comunicat Guvernului moţiunea în ziua în care a fost depusă şi pentru că ulterior a comunicat o moţiune ”iniţiată şi depusă cu nerespectarea condiţiilor constituţionale privind numărul minim de semnături valide”. Documentul face referire la ”comportamentul neconstituţional şi neloial al Parlamentului prin Preşedintele Camerei Deputaţilor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
Spectacola.ro
22 Martie 2023, 12:29
DCBusiness.ro
21 Martie 2023, 22:42
Spectacola.ro
22 Martie 2023, 12:29
DefenseRomania.ro
28 feb 2023, 22:35
Astrosens.ro
18 Martie 2023, 07:32
DCNews.ro
22 Martie 2023, 09:58
RadioDCNews.ro
22 Martie 2023, 09:44
DCMedical.ro
22 Martie 2023, 09:59
DefenseRomania.ro
28 feb 2023, 22:35
DCNews.ro
22 Martie 2023, 09:58
DCBusiness.ro
21 Martie 2023, 22:42
RadioDCNews.ro
22 Martie 2023, 09:44
Astrosens.ro
18 Martie 2023, 07:32
DCMedical.ro
22 Martie 2023, 09:59