Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cioloș, întâlnire cu preşedinţii partidelor care au fost în coaliţie, fără echipele de negociere
WhatsApp
Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat că miercuri va avea o întâlnire cu preşedinţii partidelor care au format coaliţia de guvernare, fără echipele de negociere.

ntrebat, într-o emisiune la B1 TV, dacă este adevărat că miercuri va avea o întâlnire doar cu preşedinţii partidelor care au fost în coaliţie, fără echipele de negociere, Cioloş a răspuns: "Da. Asta a fost propunerea domnului preşedinte Florin Cîţu şi, evident, am acceptat-o, pentru că vreau să avem această discuţie indiferent de formă. E important să ne vedem, să discutăm direct şi să vedem care e deschiderea, apetitul colegilor din coaliţie să reîncepem discuţiile serioase, ca să ştim şi noi ce avem de făcut".

El a menţionat că USR PLUS are toată deschiderea pentru a se reface coaliţia de guvernare.

"Nu ştiu care este strategia politică şi care sunt obiectivele PNL şi UDMR. Până la urmă, suntem într-o fază în care putem construi parteneriate, dar fiecare îşi asumă propriile decizii, aşa cum noi ne asumăm decizia de a propune un premier şi de a propune o soluţie în această perioadă de criză, chiar dificilă, în situaţia în care alţii fug. (...) Când dai afară un ministru fără să îţi consulţi partenerul, când forţezi ordinea de zi a guvernului cu un proiect de 10 miliarde, nu ştiu dacă e dat foc la casă sau altceva şi cine a dat foc la casă şi cine a plecat din casa care luase foc deja. Lucrurile astea le-am discutat deja, sunt în spate, a fost un vot în Parlament în legătură cu premierul Cîţu, dar acum, cu preşedintele PNL Cîţu, dacă îşi doreşte, putem să discutăm şi să găsim soluţii", a afirmat Cioloş, citat de Agerpres.

Cioloș, întâlnire cu preşedinţii partidelor care au fost în coaliţie

 

Președintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, a anunțat că va purta negocieri cu PNL și UDMR pentru formarea noului Guvern cât mai rapid. Discuțiile vor fi reluate imediat după ședința de Guvern, miercuri, 13 octombrie.

„Am avut o discuție telefonică ieri seară (luni seară - n.r.) și astăzi dimineață (marți dimineață - n.r.) și cu colegii de la UDMR și cu cei de la PNL și cu minoritățile și cel mai probabil o primă întâlnire o vom organiza mâine (miercuri - n.r.), pentru că am înțeles că PNL va avea în seara asta un Birou Politic pentru a discuta un eventual mandat”, a transmis  Dacian Cioloș, citat de Mediafax.

Echipa de negociere a USR va fi formată din Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu şi Ionuţ Moşteanu, mai scrie sursa citată.

Premierul Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș premier, după ce PNL nu a mai venit cu nicio propunere, AUR a cerut un premier apolitic, iar PSD s-a prezentat cu Marcel Ciolacu.

Cel din urmă a dat de înțeles că nu este mulțumit de propunerea lui Iohannis și a numit acest gest „rocada pierzătorilor”. Ciolacu spune că PSD poate reveni la guvernare, doar dacă va avea majoritate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel