Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cioloș îi cere lui Bode să ia atitudine în scandalul Șoșoacă: „Statul e îngenuncheat”
WhatsApp
Statul e îngenuncheat și decredibilizat în fața celor cu tupeu, fără bun simț, spune președintele USR, Dacian Cioloș, care îi cere ministrului de Interne, Lucian Bode, să ia atitudine în scandalul Șoșoacă și atrate atenția că nicio imunitate nu poate permite sechestrarea de persoane.

Dacian Cioloș spune că polițiștii care au intervenit pentru a opri scandalul izbucnit între familia Șoșoacă și jurnalista de la Rai 1, Lucia Goracci, au fost timorați.

„Am văzut polițiști timorați de gura Dianei Șoșoacă, care a măturat pe jos cu jurnaliștii de la televiziunea publică italiană care au îndrăznit să-i pună întrebări. Și atunci ne mai mirăm că statul e îngenuncheat și decredibilizat în fața celor cu tupeu, fără bun-simț. Și că oamenii nu mai au mari așteptări de la stat. Doar politicienii care-l controlează așteaptă să li se dea dreptate”, spune Dacian Cioloș.

Președintele USR mai spune că Lucian Bode trebuie să vină cu explicații.

„Ministerul Afacerilor Interne trebuie să dea explicații cu privire la acest incident, dincolo de mesajul Poliției Capitalei, potrivit căruia „procedurile au fost respectate”. Sechestrarea unor jurnaliști este faptă penală și sper ca nicio imunitate să nu fie invocată de senatoarea Șoșoacă pentru a se ascunde din fața legii și a justiției”, declară Cioloș.

 

Între soțul avocatei și echipajul de poliție a izbucnit un conflict

 

Scandalul dintre familia Șoșoacă și jurnalista de la Rai 1, Lucia Goracci, a avut loc vineri, când Dumitru-Silvestru Șoșoacă ar fi reclamat că la sediul cabinetului de avocatură al Dianei Șoșoacă s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanșat un conflict.

La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști din cadrul Secției 4.

Doar că și între soțul avocatei și echipajul de poliție a izbucnit un conflict, iar Dumitru-Silvestru Șoșoacă ar fi agresat unul dintre polițiști.

În cauză au fost întocmite două dosare penale, unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea stabilirii situației de fapt.

Dumitru-Silvestru Șoșoacă a fost audiat, luni, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, iar pe numele inculpatului s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.

Jurnalista din Italia, Lucia Goracci, a depus plângere penală pe numele senatoarei Diana Șoșoacă, pentru lipsire de libertate, întrucât Șoșoacă ar fi încuiat ușa când jurnalista ar fi vrut să plece, apoi soțul Dianei Șoșoacă a mușcat-o pe italiancă de mână.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel