Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cioloș după refuzul lui Cîțu: „Nu e cazul să ne dea nouă lecții cu cine să negociem și cu cine nu. Să nu fugă de responsabilitate!”
WhatsApp
Preşedintele USR, premierul desemnat Dacian Cioloş, a făcut un apel, vineri, la Partidul Naţional Liberal să nu fugă de responsabilitate, pentru că România are nevoie de un guvern.
Dacian Cioloș depune lista de miniștri

El a amintit că a propus PNL şi UDMR refacerea coaliţiei plecând de la un program cu soluţii concrete, legate de preţurile la energie, combaterea pandemiei de COVID.

„Din păcate, am constatat şi astăzi că PNL refuză deocamdată o negociere cu premierul desemnat de preşedintele Iohannis şi nu pot să fac decât în continuare un apel la PNL să nu fugă de responsabilitate, pentru că România are nevoie de un guvern.

Din dorința de a rezolva criza cât mai repede, USR rămâne determinat să propună un Guvern în Parlament. Acolo se vede dacă există sau nu o susținere. Duminică după-amiază vom discuta lista de miniștri. Până duminică, dacă PNL este interesat de discuții, știe unde să ne gasească. Noi mergem înainte, vom face o propunere de Guvern indiferent de ce se întâmplă.

Dacă PNL nu oferă soluții, nicio problema, USR va face acest lucru și ne vom asuma mandatul până la capăt! PNL a avut Guvern cu PSD, nu cred că e cazul să ne dea nouă lecții cu cine să negociem și cu cine nu. Majoritățile se negociază în Parlament”, a declarat Cioloş, într-o conferinţă de presă.

 

PNL a decis să nu-l accepte pe Dacian Cioloș premier

 

Partidul Național Liberal, reunit în sedință de urgență astăzi, a decis să nu-l susțină pe Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru al României. Anunțul vine în mod surprinzător, în condițiile în care părea că întreaga criză politică din România urma să-și găsească rapid rezolvare, după ce Klaus Iohannis l-a propus pe Cioloș pentru această funcție.

Florin Cîțu anunță că Dacian Cioloș va trebui să găsească susținere la PSD și AUR pentru votul de învestitură din Parlament. 

„A fost o decizie politică. După cum știți bine, guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură. Votul pentru moțiunea de cenzură arată că AUR, PSD și USR s-au unit în jurul unui obiectiv și a unor valori comune. Votul USR a însemnat ruperea coaliției de guvernare. Votul USR a fost decisiv pentru dărâmarea guvernului. Premierul Dacian Cioloș are datoria să încerce să găsească majoritate la USR și AUR. Dacă premierul desemnat nu va reuși să obțină o majoritate, PNL va demara negocieri cu toate partidele politice responsabile, exceptând AUR pentru o soluție bună pentru România”, a declarat Florin Cîțu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel