Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cioloș, despre negocieri: Vom prezenta un Guvern în Parlament și dacă ajungem la un acord, și dacă nu
WhatsApp
Premierul desemnat Dacian Cioloș susține că USR va prezenta un Guvern în Parlament și dacă formațiunea va ajunge la un acord cu PNL și UDMR, și dacă nu.

Comitetul Politic al USR, care va analiza programul și echipa de guveranre, se întrunește duminică. Biroul Național al USR a discutat, miercuri seara, toate scenariile după întâlnirea inițiată de Dacian Cioloș, prim-ministru desemnat, cu președinții PNL și UDMR și cu președintele grupului minorităților naționale din Parlamentul României.

În așteptarea deciziilor din cele două partide, Comitetul Politic al USR a fost convovat pentru duminică, de la ora 18:00, unde umerază să fie analizat și aprobat programul de guvernare și echipa guvernamentală.

„Pentru mine, în calitate de prim-ministru desemnat de președintele României, lucrurile sunt clare. Vom căuta să reformăm coaliția cu PNL și UDMR și pentru asta fac tot ce este posibil pentru a negocia o formulă de guvernare cu președinții celor două partide. Însă, în paralel cu această încercare de negociere, am luat câteva decizii pentru că avem un calendar clar și scurt pentru a prezenta un guvern în Parlament și asta se va întâmpla și dacă ajungem la un acord, și dacă nu.

Cioloș, despre negocieri: Vom prezenta un Guvern în Parlament

 

În aceste condiții, Biroul Național al USR a decis să continue discuțiile cu foștii parteneri, în paralel cu redactarea unui program de guvernare și propunerea unei liste de miniștri. Dorința noastră e refacerea coaliției, iar în cazul în care negocierile durează mai mult decât perioada formală sau eșuează e nevoie să oferim o soluție funcțională pentru un nou guvern”, a declarat Dacian Cioloș.

Premierul desemnat Dacian Cioloș a declarat miercuri după discuțiile cu liderii PNL și UDMR că nu s-a luat nicio decizie privind refacerea alianței de guvernare și formarea unui nou Guvern.

Întâlnirea dintre liderii USR, PNL și UDMR s-a desfășurat la sediul liberalilor.

La final Cioloș a spus că nu s-a ajuns la nicio concluzie și că situația va fi dezbătută de conducerea USR miercuri seara.

„Nu s-a luat nicio decizie o să avem o ședință de birou național în această seară”, a declarat Dacian Cioloș la ieșirea din sediul PNL.

Premierul desemnat s-a întâlnit miercuri seara cu liderii PNL și UDMR, Florin Cîțu și Kelemen Hunor, pentru a încerca să formeze noul guvern, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel