Aveți nevoie de 270 g lapte praf, 180 g zahăr, 120 g unt, 100 ml apă, 50 g cacao, alune, nuci sau stafide.
Amestecați laptele praf cu cantitatea de cacao până se omogenizează. Puneți la fiert apa, în care adăugați zahărul pentru a obține un sirop. Compoziția rezultată trebuie ținută pe foc aproximativ 6 minute de la momentul în care a început să fiarbă. Când se formează un sirop mai gros se adaugă untul. Amestecați bine până când untul se va topi.
Turnați siropul cu unt peste amestecul de lapte praf și cacao. Tot acum puteți adăuga alunele, nucile sau stafidele. Nu uitați să mărunți alunele și nucile. Mixați bine compoziția până când se omogenizează. Puneți compoziția într-o tavă și nivelați deasupra. Puneți ciocolata de casă la rece pentru câteva ore. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News