Baza pentru această rețetă sunt nuca de cocos, untul de cacao, untul de nuci și pudra de cacao. Acest lucru creează o textură lipicioasă, bogată, cu o cantitate perfectă de aromă de ciocolată.
Ciocolata de casă este, de asemenea, îndulcită natural cu sirop de arțar și curmale tocate. Totul se întâmplă în robotul de bucătărie înainte de a fi turnat într-o tavă și congelat.
Această rețetă nu este doar ușor de făcut, ci și rapidă.
- 170 g de nucă de cocos deshidratată neîndulcită (mărunțită fin)
- 128 g unt cremos de nuci (de exemplu, unt de caju, unt de arahide* sau unt de migdale)
- 55 g unt de cacao topit*
- 38 g pudră de cacao sau pudră de cacao neîndulcită
- 60 ml sirop de arțar
- 1 vârf de cuțit de sare de mare
- 1 linguriță de extract de vanilie pură
- 14-21 g de curmale fără sâmburi* (tocate sau înlocuiți cu mai mult sirop de arțar)
- 15 g de boabe de cacao pentru topping (opțional)
Tapetați o tavă de pâine standard cu hârtie pergament și puneți-o deoparte.
Adăugați nuca de cocos într-un robot de bucătărie și amestecați până când se formează un "unt" cremos sau o pastă lichidă - aproximativ 4 minute - răzuind pe margini, dacă este necesar.
Apoi, adăugați untul de nuci, untul de cacao topit, pudra de cacao, siropul de arțar, sarea de mare și vanilia. Amestecați până când se combină bine, răzuind pe margini dacă este necesar.
În cele din urmă, adăugați curmalele tocate (fără sâmburi) și mai amestecați încă o dată pentru a le combina. Gustați și ajustați aroma după cum este necesar, adăugând mai multă vanilie pentru aromă de vanilie, pudră de cacao pentru aromă de ciocolată, sirop de arțar pentru dulceață sau unt de nuci pentru gust de nuci.
Dacă amestecul pare prea gros, pur și simplu subțiați cu puțin mai mult sirop de arțar sau unt de cacao topit! Ar trebui să fie semi-gros, dar curgător.
Transferați amestecul în tava tapetată cu pergament și întindeți-l într-un strat uniform.
Acoperiți lejer cu folie de plastic sau cu o altă foaie de hârtie pergament și congelați până când se întărește la atingere - aproximativ 15-20 de minute.
Scoateți din congelator și tăiați în bucăți pătrate egale. Savurați imediat. Păstrați resturile în frigider până la 1 săptămână sau în congelator până la 1 lună. Cel mai bine se savurează la temperatura camerei.
*Dacă nu găsiți sau nu aveți unt de cacao, acesta poate fi omis.
*Nu adăugați mai mult de 2-3 curmale în total (cantitatea așa cum este scrisă în rețeta originală // ajustați dacă modificați mărimea lotului), deoarece acestea pot face ca ciocolata de casă să se închege și să devină prea groasă. Dacă aveți nevoie de mai multă dulceață în acel moment, îndulciți cu stevia sau sirop de arțar)
------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News