Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cine se vaccinează împotriva COVID-19 în etapa a doua
WhatsApp
Autoritățile pregătesc a doua etape de vaccinare, conform Strategiei Naționale. Vor putea fi vaccinați cei care lucrează în domenii cheie, esențiale, între care președintele, membrii Executivului, clericii, mass-media.

Pentru pregătirea celei de-a doua etape a Strategiei de vaccinare împotriva COVID- 19 în România, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1031/2020, Centrul Municipiului București pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, Nucleul Municipiului București de Coordonare a Vaccinării fac demersuri pentru identificarea celor care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, așa cum sunt acestea prevăzute în H.G. nr. 1031/2020.

Astfel, în etapa a doua va fi vaccinat personalul-cheie pentru funcționarea instituțiilor statului, respectiv Parlament, Președinție, Guvern, ministere și instituții subordonate acestora. Poate fi vaccinat personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și al autorității judecătorești; personalul din sectorul economic vital: procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază, și anume: panificație, lactate, carne, fructe și legume; din uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă; din centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric; din unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi; personal din unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare; din noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale; personal din comunicații, și anume Serviciul de Telecomunicații Speciale, radioul și televiziunea naționale; personalul din învățământ și creșe.

De asemenea, în etapa a doua se vaccinează personalul poștal și din servicii de curierat; personalul cultelor religioase; personalul din mass-media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2, cum ar fi reportaje în unități medicale și personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

În prima etapă de vaccinare împotriva COVID-10 s-a vaccinat personalul medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel