Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cinci remedii eficiente pentru răceli și dureri în gât. Rețetele secrete ale bunicilor pentru bolile toamnei
WhatsApp
Toamna este sezonul primelor răceli, a durerilor în gât, a gripei. După ce corpul nostru se obișnuiește cu temperaturile de vară, revenirea la temperaturi reci de toamnă ne provoacă afecțiuni minore. Aceste viroze durează de obicei o perioadă scurtă de timp, cel mult câteva zile, însă dacă durează mai multe zile, ar fi bine să vizitați un medic.
Trei remedii eficiente pentru răceli și dureri în gât. Rețetele secrete ale bunicilor pentru bolile toamnei

Dacă vrem să ne ajutăm corpul să se vindece mai repede, există întotdeauna și remedii naturiste. Deci, iată 3 remedii eficiente ale bunicii pentru răceli și dureri în gât. Aceste remedii nu înlocuiesc în mod absolut opinia medicului, la care trebuie să apelăm pentru orice clarificare sau îndoială. Foarte des, chiar și pentru afecțiuni minore, cum ar fi răcelile sau durerile în gât, oamenii tind să nu ia medicamente. Mai degrabă, în aceste cazuri, sunt preferate remediile naturiste, folosite de bunicile noastre de generații întregi. Cu siguranță nu vor rezolva complet problema, dar sunt capabile să atenueze simptomele și să facă boala mai puțin deranjantă.

 

Iată 3 remedii eficiente ale bunicii pentru răceli și dureri în gât

 

Unul dintre cele mai cunoscute și apreciate remedii este laptele cald cu miere. În general, orice băutură fierbinte este un remediu pentru ameliorarea durerilor în gât. Dacă veți adăuga mai multă miere în laptele cald, băutura va fi  reconfortantă. O poți bea dimineața când te trezești și seara înainte de culcare. Desigur, poate fi băută și ziua, oricând dorești. Cei care au intoleranță la lactoză pot înlocui laptele cu orice altă băutură fierbinte pe gustul lor.

 

Nu arunca niciodată cojile de vinete. Au o putere vindecătoare, care te va uimi

 

Ceaiul de ghimbir este o altă opțiune pentru tratamentul tusei și a gâtului inflamat. Se iau câteva felii de rădăcină de ghimbir și se pune în apă fiartă. Se lasă la infuzat pentru 10 minute și se servește cald. La fel de bine se poate adăuga puțin piper și câteva frunze de busuioc.

 

Nu aruncați niciodată sâmburii de strugure. Au zeci de beneficii pentru sănătate

 

Comprese din cartofi. Un alt remediu folosit de bunici este cel cu în care se dau pe răzătoare 1-2 cartofi, se pun pe o bucată de pânză/batic/tricou și se pun în jurul gâtului. Unele rețete recomandă stropirea cartofilor cu oțet sau spirt pentru „a trage răceala din gât”.  Aceștia mai erau folosiți și pentru durerile de cap.  Știm, de asemenea, că bunica ne punea în picioare șosete înmuiate în oțet diluat cu apă caldă, ne învelea bine, bine și ne punea la somn, fiind tratamentul ei pentru răceală și febră.

 

Nu arunca niciodată usturoiul încolțit. Este mai valoros decât cel simplu

 

Ceaiul de ceapă nu se bea niciodată de plăcere, doar de nevoie. Este extrem de folositor atunci când avem de-a face cu o tuse sâcâitoare. Fiartă singură sau împreună cu 2-3 nuci în coajă, este un leac folosit  din moși-strămoși.

 

Gutuile, leac pentru inimă şi ficat. Șapte motive pentru care poti considera gutuia un fruct minune

 

Supa de pui este un remediu vechi pentru tratarea răcelilor și alinarea durerilor de gât. Este preparatul ideal mai ales pentru că odată cu durerea de gât vine și dificultatea la înghițire. Ideal, după supă ar trebui să urmeze un somn lung și odihnitor pentru a permite organismului să lupte cu  virusul.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel