Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cinci joburi din Italia la care poți câștiga mai mult de 1.500 de euro pe lună
WhatsApp
Există profesii la care tinerii italieni nu se mai gândesc, dar le-ar permite să aibă salarii excelente și să ducă o viață liniștită. 
Cinci joburi din Italia la care poți câștiga mai mult de 1.500 de euro pe lună. Sursa - Pexels

Meseria de croitoreasă a fost cândva un vis pentru multe fetițe. Mulți croitori au devenit apoi stiliști, punând bazele unor afaceri care le-a adus câștiguri importante. Cu toate acestea, această profesie veche părea să fi fost complet lăsată deoparte. Criza economică însă a readus-o la modă. Tinerii realizează că meseria de croitor poate aduce foarte multe venituri și  acum se gândesc din nou la acest job.

Cursurile de croitorie profesională completează formarea. După pregătirea de bază, de fapt, este posibil să-și descopere vocația și să te angajezi într-un atelier de croitorie.

Cât este salariul unui croitor în Italia? În timpul uceniciei salariul este în jur de 1.200 de euro pe lună. Cu experiență, această cifră crește, iar când vine specializarea, câștigurile devin interesante. Cei care se specializează în confecţionarea hainelor au un salariu de bază de 1.500 de euro dar odată ce te faci cunoscut şi dobândeşti o anumită abilitate, salariul ar putea ajunge la 5.000 de euro. Un croitor profesionist este capabil să câștige până la 7.000 de euro pe lună și, de asemenea, să aibă acces la un sector în care există multe oportunități de angajare.

 

Un brutar poate câștiga 2.000 de euro pe lună

 

Există alte câteva alte locuri de muncă care sunt subevaluate și la care ai putea câștiga unui un salariu decent. De exemplu, foarte mulți tinerii spun că vor să fie bucătari pentru că își imaginează viața bucătarilor așa cum îi vedem la televizor. Apoi își dau seama că este o muncă obositoare și necesită mult sacrificiu. Nu este jobul de vis pentru mulți tineri, dar chiar dacă ești departe de bucătăriile de cinci stele, această meserie îți permite să iei acasă un salariu excelent. Media este de 1.850 de euro pe lună și crete pe măsură ce pregătirea și experiența influențează calitatea și cunoștințele muncii, scrie proiezionidiborsa.it.

O meserie care necesită sacrificii pentru că trebuie să te trezești devreme dar care îți permite să ai un salariu decent și să devii rapid independent este brutarul. Câștigurile sunt de 1.200 de euro pe lună când începi, dar poți ajunge la 2.000 de euro odată ce ai dobândit experiența potrivită.

Lăcătușul are și un salariu de 1.200 de euro pe lună inițial dar ajunge la 4.000 de euro pe lună când are experiență de muncă.

Pentru cei cărora le place să conducă, obținerea permiselor ar putea deschide uși interesante. Conducerea vehiculelor grele și călătoria prin Italia și Europa este ideală pentru cei care nu pot sta nemișcați acasă și nu fac nimic. Un șofer de camion câștigă inițial 1.800 de euro, dar poate ajunge la 3.000 de euro pe lună odată ce a dobândit experiența potrivită.

O meserie complet uitată este cea de detectiv, care era atât de la modă în anii ’80. Câștigul lunar ar fi de 1.600 de euro conform site-urilor de specialitate dar trebuie să te obișnuiești să lucrezi noaptea și să faci ture lungi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel