Nu aveți nevoie de prea multe ingrediente, acestea fiind unul dintre cele mai simple dulciuri tradiționale ale gastronomiei spaniole. Cel mai bun lucru este să folosiți o churrera, dispozitivul special de făcut astfel de gogoși, dar dacă nu aveți, cu o pungă de patiserie și o duză în formă de stea sunt suficiente pentru a obține niște churros de calitate.
Pentru a face churros cu o pungă de patiserie, trebuie să fiți foarte atenți deoarece atunci când le prăjiți, uleiul ar putea sări. Este indicat să frământați bine aluatul, astfel încât să nu rămână bule de aer în interiorul său.
250 ml. de apă;
250 de grame de făină;
8 grame de sare;
Zahar pentru împudrat;
Ulei pentru prăjit.
Încălziți apa cu sare într-o oală.
Puneți făina într-un castron mare și turnați apa clocotită peste făină. Se amestecă totul cu o lingură. Vom avea un aluat foarte lipicios și destul de compact. Lăsăm acest aluat să se odihnească acoperit cu o cârpă sau folie de bucătărie doar câteva minute pentru că atunci când se răcește se întărește și este mai greu de lucrat.
Puneți aluatul într-o churrera sau într-o pungă de patiserie cu o duză în formă de stea. Asigurați-vă că aluatul este compact și fără bule. Acest pas este esențial pentru ca churrosul să iasă bine și să nu apară probleme la prăjire.
Punem ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline ușor să se prăjească într-o tigaie. După ce uleiul s-a încins, începem turnarea aluatului pentru gogoși spaniole direct în ulei. Pe măsură ce împingem, aluatul iese prin gaură, tăiat la dimensiunea dorită cu un cuțit sau cu degetele și se prăjește în ulei.
O altă opțiune dacă nu aveți multă experiență este să așezați aluatul pe o suprafață curată și uscată, facem fâșii lungi cu churrera și apoi le tăiem la dimensiunea dorită. Apoi trebuie doar să le luați cu atenție și să le introduceți treptat în ulei, astfel evităm ca uleiul să sară.
Gătiți la foc mediu, temperatura uleiului ar trebui sa fie intre 195 si 200ºC pentru a obține niște churros care sunt aurii la exterior si gătite la interior. Odată prăjite, scoateți-le pe o tavă pe care ați pus în prealabil hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.
Urmând această rețetă veți obține niște churros care nu sunt grase, ci foarte crocante.
Churros-ul se servește de obicei fierbinte, când își păstrează toate aromele și proprietățile de digestibilitate, și se presară cu zahăr, deși puteți adăuga și scorțișoară pentru a le da o notă specială. Sunt delicioase lângă o cană de ciocolată fierbinte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News