Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Chirii ultra-scăzute în două țări europene. Iată unde este cel mai ieftin să te muți în această perioadă
WhatsApp
În zilele noastre, problemele economice sunt un subiect foarte actual, din ce în ce mai fierbinte și foarte îngrijorător. De câțiva ani încoace, din ce în ce mai mulți oameni au decis să se mute în altă parte.
Chirii ultra-scăzute în două țări europene. Iată unde este cel mai ieftin să te muți în această perioadă / Foto: Unsplash

De exemplu o bună parte din pensionarii din Italia, vin să locuiască în România, în ultima vreme, în timp ce mulți pensionari din România merg la ei pentru a munci. De ce? Pentru că în multe locuri din lume, ceea ce în Italia este o pensie de mizerie, în România permite un trai foarte confortabil. Însă nu și vice-versa.

Cealaltă categorie de persoane care aleg să își părăsească țara, din ce în ce mai numeroasă, este cea a proaspeților absolvenți care pleacă în străinătate pentru că știu că vor găsi locuri de muncă satisfăcătoare și mai bine plătite.

 

Cât costă în medie o chirie în Italia?

 

În Italia, odată cu creșterea recentă a ratelor dobânzilor, cei care au credite ipotecare se trezesc cu rate tot mai mari de plătit. Visul de a deține propria locuință a devenit de neatins pentru mulți tineri. Alternativa, desigur, este închirierea. Dar chiar și aici, din păcate, situația nu este roz.

O analiză recentă a arătat că, în Italia, costul unei chirii medii este de 579 de euro. Milano este, evident, unul dintre cele mai scumpe orașe. Chiria medie în capitala lombardă este de 750 de euro.

Ceea ce face diferența, în afară de mărimea și starea proprietății, este și amplasarea acesteia. În suburbii te poți descurca cu 500 sau 550 de euro pe lună. De îndată ce vă mutați în zonele mai centrale ale orașului, însă, atunci cifrele urcă la 1.500 și 1.800 de euro și chiar mai mult!

În Navigli, media ajunge la 1.300 sau 1.400 de euro pe lună. Atenție: prețurile tocmai enumerate sunt pentru un simplu apartament cu două camere! Pentru apartamentele cu trei camere, acestea pornesc de la 1.200 și 1.300 de euro până la vârfuri care pot depăși 2.500 de euro.

 

Iată două țări europene cu chirii mici

 

Cu puțin curaj și inițiativă, este posibil să vă gândiți să locuiți în altă parte chiar înainte de pensionare. Până acum, lucrul inteligent este o practică larg răspândită. Dacă aveți o profesie pe care o puteți exercita de la distanță, puteți lua în considerare posibilitatea de a locui în altă parte, unde costul vieții este mult mai mic decât în Italia.

Proiezionidi Borsa a analizat câteva exemple de chirii foarte mici în două țări europene.

 

Skopje - Macedonia

 

În capitala Macedoniei, situată în partea de nord a țării, un apartament de peste 80 de metri pătrați costă în jur de 390 de euro pe lună pentru a fi închiriat. Pe lângă faptul că este un important centru economic, comercial și industrial, Skopje este și un important centru cultural și academic al Macedoniei.

Deși este un oraș modern și plin de viață, care oferă o mare varietate de servicii și numeroase atracții culturale, se mândrește, de asemenea, cu atracții istorice interesante.

 

Iași - România

 

Pe de altă parte, tot în Europa de Est, un alt oraș în care se mută din ce în ce mai multă lume, în special italienii este în România și, mai precis, la Iași. Aici, costul unei chirii medii este puțin peste 400 de euro. Considerat centrul economic, cultural și academic al Moldovei, Iași este un frumos oraș românesc situat pe râul Bahlui.

Acest oraș are o tradiție culturală îndelungată, evidențiată de prezența a nu mai puțin de cinci universități, dintre care una este cea mai veche din țară. La fel ca Skopje, Iașiul este bogat în muzee și clădiri elegante care împânzesc orașul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel