Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China devine cel mai mare exportator de vehicule din lume depășind Japonia
WhatsApp
Pexels, fotogrefie creată de Kaique Rocha

JAMA - Asociația Producătorilor de Automobile din Japonia a anunțat că în 2023 China va depăși Japonia, ca cel mai mare exportator de vehicule din lume.

Spre deosebire de sectorul auto japonez în care investițiile s-au făcut cu multă precauție, cel chinez a crescut în ultimii ani datorită infuziei de capital, mai ales la automobilele electrice.

Conform JAMA, în 2023, Japonia a exportat 4,42 milioane de mașini, în timp ce CAAM -  Asociația Chineză a Producătorilor de Automobile a raportat peste 4,91 milioane de unități exportate.

Producătorii auto japonezi au însă și linii de producție în afara țării, spre deosebire de companiile chineze. Pentru 2023, Toyota a fost confirmată drept cea mai mare companie de automobile în ceea ce privește unitățile vândute. În 2022, producția de vehicule în Japonia era de 7,84 milioane de unități, iar producția externă ajunsese la 17 milioane de unități. Producția auto japoneză a optat pentru motoarele hibride în locul celor electrice. Toyota și-a propus să vândă anual 1,5 milioane de vehicule electrice până în 2026 și 3,5 milioane până în 2030, anunță AFP.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel