Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China a detectat primul caz de gripă aviară H3N8 la om
WhatsApp
China a raportat că a detectat primul caz de gripă aviară H3N8 la om, însă autorităţile sanitare au declarat că riscul de transmitere de la o persoană la alta este redus, informează miercuri AFP, citată de Agerpres.
China a detectat primul caz de gripă aviară H3N8 la om

Despre tulpina H3N8 se cunoaşte că infectează caii, câinii şi focile, însă nu fusese detectată anterior la om.

Ministerul Sănătăţii din China a declarat marţi că un băiat în vârstă de patru ani din provincia centrală Henan a fost testat pozitiv pentru tulpina H3N8 după ce a fost internat la începutul lunii aprilie cu febră şi alte simptome.

Familia pacientului creşte pui şi locuieşte într-o zonă în care sunt prezente raţe sălbatice.

Băiatul a fost infectat direct de păsări, a precizat Ministerul Sănătăţii, adăugând că nu s-a constatat „nicio anomalie” în urma testelor efectuate asupra persoanelor apropiate pacientului.

De asemenea, potrivit ministerului, cazul băiatului rezultă dintr-o „transmitere punctuală interspecii”, iar riscul de contagiere pe scară largă este redus.

Ministerul a transmis totuşi locuitorilor să nu se apropie de păsările moarte sau bolnave şi să meargă la medic în caz de febră sau simptome respiratorii.

 

Tulpina H3N8 ar fi provocat pneumonie fatală

 

Cazurile de transmitere a gripei aviare de la om la om sunt extrem de rare.

Tulpinile H5N1 şi H7N9, detectate în 1997, respectiv 2013, au fost cauzele principale ale cazurilor umane de gripă aviară, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC).

Potrivit unui studiu american publicat în 2012, tulpina H3N8 ar fi provocat pneumonie fatală la peste 160 de foci de-a lungul coastelor americane în anul precedent.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel