Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Chifteluțe delicioase, în sos de lămâie. O rețetă uimitoare din bucătăria grecească
WhatsApp
Chifteluțele grecești sunt delicioase și vor face senzație pe masă. Iată cum se prepară această rețetă.
Chifteluțe delicioase, în sos de lămâie. O rețetă uimitoare din bucătăria grecească. Sursa foto: freepik.com

Dacă vrei să pregătești o masă delicioasă în familie, chifteluțele grecești nu ar trebui să lipsească din meniu. Sunt extrem de gustoase și îi vor transpune pe cei dragi într-o vacanță în Grecia.

 

Ingrediente:

500 grame de carne tocată de porc,

500 grame de carne de vită (sau miel tocat),

1 ou (ușor bătut),

100 grame de orez fiert,

1 ceapă mare tocată, 

1 legătură de pătrunjel tocat fin,

1 legătură de mărar tocat fin,

1 legătură de mentă tocată fin,

2 linguri ulei de măsline,

sare și piper negru după gust,

1 linguriță praf praf de usturoi (opțional).

Nu mai arunca apa în care ai fiert porumbul. Iată ce poți face cu ea!

Pentru sosul de lămâie:

3 ouă,

3 lămâi (sucul proaspăt stors),

un praf de sare

 

Pregătirea, pas cu pas

 

Pune toate ingredientele pentru chiftele într-un castron mare și amestecă bine, dar cu grijă. Nu comprima prea mult carnea. Vasul se acoperă și se dă în frigider pentru 2 ore.

Formează, apoi, din amestecul de carne bile de mărimea unei nuci. Se toarnă aproximativ 1 litru de apă într-o oală mare. Adu apa la fiert, apoi adaugă chiftelele una câte una.

Tartă savuroasă cu amestec de legume, o mâncare delicioasă pentru un prânz cu prietenii

Apa ar trebui să acopere aproape chiftelele. Fierbe  chiftelele, sub capac, aproximativ 15 minute. Nu lăsa apa să fiarbă! Dacă nu ai o oală suficient de mare, fierbe chiftelele pe rând.

Pune chiftelele fierte într-un bol și ține-le calde, acoperite. Nu arunca apa fierbinte în care ai fiert chiftelele, deoarece din ea vei face sosul de lămâie.

Două salate uimitoare de vară cu un gust unic. Rețetele sunt simple

Bate bine ouăle într-un bol de mărime medie, stoarce sucul de lămâie și adaugă un praf de sare.  În timp ce bați amestecul de ouă și lămâie, adaugă, încet, aproximativ 1 litru de apa fierbinte în care ai fiert chiftelele.

Toarnă sosul într-o tigaie curată și gătește-l câteva minute, dar nu lăsa sosul să fiarbă. Consistența sosului va fi perfectă dacă este mai groasă. Pune chiftelele în boluri și toarnă  peste ele sos de lămâie fierbinte. Se ornează cu pătrunjel proaspăt. Poftă bună!

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel