Rețeta de chifteluțe de vinete umplute cu mozzarella este apreciată de adulți și copii, chiar și de cei care de obicei sunt reticenți la consumul de legume. Ideale ca aperitiv sau pur și simplu ca fel principal sau garnitură gustoasă, biluțele de vinete prăjite cu miez de mozzarella sunt gustoase și foarte ușor de preparat.
În varianta prezentată mai jos, chiftelele sunt prăjite în ulei încins, dar dacă preferați le puteți coace și la cuptor.
- 900 g vinete
- 150 g pesmet + după gust
- 1 ou
- 60 g parmezan ras
- cimbru proaspăt, după gust
- 80 g mozzarella tăiată cubulețe
- sare și piper după gust
- ulei de măsline extravirgin, după gust
- ulei pentru prăjit (poate fi de floarea-soarelui de arahide)
Vezi și: Paste cu sos de vinete. O rețetă din Sicilia care te va lăsa cu gura căscată
Pentru a pregăti cele mai bune chifteluțe de vinete umplute cu mozzarella, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să spălăm și să decojim vinetele cu ajutorul unui curățător de cartofi, apoi să le tăiem în cuburi.
După ce ați încins puțin ulei de măsline extravirgin într-o tigaie, turnați vinetele tăiate cubulețe și gătiți-le timp de 15 minute cu capacul pus, amestecând din când în când și adăugând puțină apă dacă este necesar.
În acest moment transferăm vinetele în blender și le mixăm pentru a obține o cremă groasă.
Turnăm amestecul rezultat într-un castron și adăugăm un ou și pesmetul.
Vezi și: Trucurile bunicii din bucătărie: Cum se elimină aciditatea din sucul de roșii
Continuăm cu parmezanul ras și cu frunzele de cimbru proaspăt. Adăugăm sare și piper și amestecăm totul bine.
Acum este momentul să formăm chiftelele noastre: scoatem cu o lingură o parte din compoziție (aproximativ 75 g), punem cubulețele de mozzarella în centru, închidem și formăm sfera clasică. La final, le trecem în pesmet. La această rețetă se folosește mozzarella pentru pizza, pentru că poate fi tăiată mai ușor cubulețe.
Încingem bine uleiul în care le prăjim, de arahide sau de floarea-soarelui, și le punem în tigaie. Le gătim întorcându-le din când în când, până devin aurii.
După ce sunt gata, le scoatem pe prosoape de hârtie să se scurgă surplusul de grăsime, după care le putem servi încă fierbinți.
Poftă bună!
Când pregătiți amestecul, vă recomandăm să adăugați suficient pesmet pentru a obține consistența potrivită pentru a face chiftelele. Un truc este să adăugi în două etape, pentru că cantitatea de 150 de grame menționata în rețetă nu este fixă.
Pentru o variantă mai ușoară, puteți prepara chifteluțe de vinete la cuptor.
-------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News