- carne tocată (amestec) - 500 de grame
- ou - 1 bucată
- ceapă - 1 bucată
- griș - 2 linguri
- ulei vegetal - 30 de mililitri
- pastă de roșii - 2 linguri
- sare după gust
- piper după gust
- apă clocotită - 400 de mililitri.
Alternativa pentru tradiționalele sarmale, la cuptor. Uită de frunzele de varză! Nu vei rezista!
Mai întâi începeți prin a curăța, spăla și toca mărut ceapa.
Puneți carnea tocată într-un bol și spargeți oul în ea.
Adăugați sare și piper după gust, apoi adăugați o jumătate de ceapă și 1-2 linguri de griș. Amestecați totul foarte bine.
Cu mâinile umede se formează chiftele.
Încinge tigaia. Se toarnă ulei vegetal. Pune chiftelele în uleiul încins.
Se prăjesc la foc mediu până se rumenesc pe ambele părți (2-3 minute pe fiecare parte).
Chiftele din vinete suculente și rapid de preparat. Așa deliciu îl vei mânca de trei ori pe zi!
Pune chiftele într-un ceaun.
Fierbe apa.
Puneți cealaltă jumătate de ceapă în tigaie. Gătiți la foc mediu, amestecând din când în când, 1-2 minute.
Adăugați pasta de roșii, sare și piper. Puteți adăuga acum și o lingură de zahăr. Amestecați foarte bine
Se toarnă apă clocotită. Se toarnă chiftele cu sos de roșii. Puteți adăuga condimentele preferate și o frunză de dafin.
Fierbeți chiftele în sos de roșii la foc mic timp de 10-15 minute.
Serviți chiftele în sos de roșii cu garnitura preferată. Bucură-te de masa ta! Poftă bună!
Chiftele suculente cu sos la cuptor, fără prăjire. Trucuri secrete pentru a le face perfecte
--------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News