Ideea de chiftele din pește cu umplutură de ciuperci este destul de simplă: carnea tocată de pește este umplută cu ciuperci și ceapă, rulată prin pesmet și prăjită în ulei. Sună destul de simplu, dar majoritatea lucrurilor uimitoare din această lume sunt exact așa!
pește alb, file - 400 grame,
ceapă - 1 bucată,
pâine - 100 grame,
ciuperci - 100 grame,
sare și piper după gust,
pesmet - 80 grame,
ulei - 60 ml.
Spălați fileul de pește, uscați-l și treceți-l printr-o mașină de tocat carne. Înmuiați pâinea în apă timp de 10 minute. Spălați ciupercile și tăiați-le cubulețe.
Chiftele din mazăre, o gustare simplă pentru adulți și copii. Rețeta este simplă și ușor de făcut
Curățați ceapa, tocați-o și prăjiți-o în 20 ml ulei până devine aurie. Puneți jumătate din ceapa prăjită în carnea de pește, adăugați pâinea stoarsă de apă, sare, piper și amestecați bine. Compoziția se pune la frigider pentru 15 minute.
Dorada cu citrice, un preparat din pește ușor de pregătit
Adăugați ciupercile tocate, sare și piper la restul de ceapă din tigaie și amestecați. Se prăjesc până se evaporă umiditatea. Apoi se lasă să se răcească.
Cu mâinile umede, faceți câte o lipie mică din compoziția pregătită, puneți umplutura de ciuperci în mijloc, lipiți marginile și formați chifteluțe rotunde.
Plăcintă cu mere în friteuza: cea mai ușoară și mai gustoasă rețetă
Rulați-le prin pesmet și prăjiți-le într-o tigaie încălzită cu ulei 4-5 minute pe fiecare parte până se rumenesc.
-----------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News