Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Chifle chinezești foarte pufoase. Rețeta asta e fantastică din ingrediente pe care le are oricine în bucătărie!
WhatsApp
Chifla chinezească este o pâine pufoasă care poate fi însoțită atât cu ingrediente dulci, cât și sărate. Acest preparat se consumă ca acompaniament sau la micul dejun, cu dulceață sau unt. 
Chifle chinezești foarte pufoase. Rețeta asta e fantastică din ingrediente pe care le are oricine în bucătărie! FOTO: colaj capturi freepik&recetasgratis.net

A face această pâine nu este dificil, deși, la fel ca orice pâine, sunt necesari timpii ei de creștere. De asemenea, trebuie să știți că această pâine are o aromă unică și caracteristică, perfectă pentru a însoți orezul, carnea sau pentru a începe ziua savurând acest preparat fantastic la micul dejun.

La StiriDiaspora.ro vă învățăm cum să faceți chifle chinezești delicioase foarte simplu. Să gătim!

Rețeta de sos pentru chiftele. Orice gospodină trebuie să gătească această bunătate. Formidabil!

 

Ingrediente pentru a face chifle chinezești

 

- 240 de grame de făină de grâu

- 1 linguriță drojdie uscată

- 1 linguriță de drojdie chimică

- 25 de grame de zahăr

- 125 mililitri de apă caldă

- 500 de mililitri de ulei de floarea soarelui pentru prăjit.

Adio, dietă! Budincă de mere fără făină, prăjitura perfectă și rapidă. E așa cum nu ai mai gustat!

 

Cum se prepară chiflele chinezești

 

Pentru a începe cu rețeta de chifle chinezești, mai întâi într-un bol adăugați făina împreună cu cele două drojdii menționate în ingrediente și zahărul.

Sfat: puteți folosi zahăr brun, acesta va oferi o aromă foarte bogată.

Se încălzește apa până când este călduță și se adaugă treptat în amestecul de făină, drojdie și zahăr. Se amestecă cu mâinile înfăinate.

Făinează ușor suprafața de lucru și întorci aluatul pe ea. De asemenea, cu mâinile înfăinate, frământați chiflele chinezești timp de 10 minute. Aluatul va fi foarte lipicios, va fi ușor dificil să-l lucrezi. Dacă doriți, înfăinați și mai mult mâinile dacă este necesar, dar nu răspundeți tentației să adăugați mai multă făină pentru că pâinea va fi tare.

Puneți aluatul înapoi în bol și acoperiți cu folie de plastic. Lăsați-l să se odihnească 10 minute într-un loc fără curenți. Apoi, scoateți din nou aluatul din bol și frământați din nou aproximativ 5 minute. Lăsați-l din nou să se odihnească încă 10 minute. Repetați această operațiune încă de trei ori până obțineți un aluat neted, omogen și puțin mai puțin lipicios.

Puneți aluatul chinezesc de chifle în bol, acoperiți cu folie de plastic și lăsați-l să se odihnească timp de 2 ore într-un loc cald, ferit de curent.

Dovleac napolitan, rețeta simplă și rapidă! Iată cum faci o super cină acasă!

Când timpul de odihnă s-a terminat, pregătiți vasul cu abur. De asemenea, tăiați o bucată de hârtie de copt de aceeași dimensiune ca partea de jos a vaporizatorului și perforați hârtia potrivindu-se cu găurile din cuptorul cu abur.

Cu mâinile înfăinate ușor, formați 6 bile de chifle asigurându-vă că au aceeași dimensiune. Apoi, puneți biluțele separat în cuptorul cu abur, deoarece tind să crească, acoperiți cu capacul acestuia. Lăsați să se odihnească în interiorul cuptorului cu abur, de data aceasta 30 de minute.

După timpul de odihnă al chiflelor, porniți cuptorul cu abur și lăsați-l să se aburească timp de 10 minute.

Sfat: dacă nu doriți să le prăjiți pe toate deodată, când sunt fierte la abur, le puteți congela pentru a le prepara mai târziu. De asemenea, ar trebui să le scoateți din congelator, să le dezghețați și să le lăsați să se odihnească 30 de minute și apoi să le prăjiți.

După 10 minute de gătit pâinea chinezească la abur, adăugați o tigaie la încălzit cu ulei de floarea soarelui. Când este fierbinte, prăjiți chiflele chinezești, dar fără a pune multe în același timp pentru ca uleiul să le acopere bine și să se facă uniform. Întoarceți când vedeți că sunt deja aurii pe o parte.

Sfat: nu puneți uleiul la foc foarte mare sau se vor rumeni rapid la exterior și vor rămâne cam crude la interior.

Când e gata, puneți pâinea chinezească pufoasă pe o farfurie cu hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de ulei.

Serviți imediat chiflele chinezești prăjite, deoarece au gust proaspăt făcute pentru a le consuma fragede. Sunt ideale pentru a însoți preparatele tale dulci sau sarate. Poftă bună!

Pate de ciuperci, nu se compară cu nimic altceva. Simplu și ușor de preparat, cu ingrediente la îndemână. Super rețetă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel