Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Chery Auto, o companie din China, preia fabrica Nissan din Spania și va începe producția în Europa 
WhatsApp
O companie din China, curtată și de guvernul de la Roma a ales Spania pentru a începe producția de automobile în Europa. 
Un bărbat din Ungaria a furat mașina livratorului de pizza și a spulberat totul în calea sa. Sursa foto: freepik.com

Chery Auto, o compania chineză de automobile, va inaugura o nouă fabrică în Spania, marcându-și astfel prezența în Europa. În parteneriat cu producătorul spaniol EV Motors, au semnat un acord pentru formarea unei societăți mixte. Anunțul a fost făcut marți de către firma spaniolă, conform Reuters.

Producția la noua fabrică va începe în acest an, transformând astfel o fostă unitate de producție Nissan într-o nouă uzină Chery. Autoritățile locale speră că o parte din cei 1.600 de angajați care și-au pierdut locurile de muncă când Nissan a închis fabrica în 2021 se vor întoarce la muncă.

În cadrul societății mixte EV Motors, producția propriilor vehicule va începe în trimestrul patru al anului 2024. Chery a început deja producția modelului său Omoda.

Tranzacția urmează să fie finalizată săptămâna viitoare la Barcelona.

De asemenea, autoritățile din Roma au încercat să atragă atenția Chery Auto pentru a produce vehicule și în Italia.

Compania Chery din China. Ce mașini vinde?

 

Compania Chery comercializează automobile cu motoare cu ardere internă, hibride și complet electrice. Mărcile sale, Omoda și Jaecoo, au fost lansate pe toate piețele majore din Europa. Până la sfârșitul anului 2025, Chery intenționează să lanseze trei modele de SUV-uri pentru fiecare marcă, cu diferite tipuri de alimentare. Vânzările de vehicule electrice sunt mai ridicate în nordul Europei decât în sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel