Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cheesecake cu lămâie, un desert fără coacere cu aromă intensă și un aspect de senzație
WhatsApp
Lemon Cheesecake este un desert fără coacere, cu o aromă intensă și proaspătă. Este un desert format din 3 straturi care conferă tortului un aspect senzațional. 
Cheesecake cu lămâie, un desert fără coacere cu aromă intensă și un aspect de senzație

Rețeta de cheesecake cu lămâie este un desert fără coacere, cu o aromă proaspătă și intensă. Datorită aspectului său extrem de apetisant, poate fi servit nu doar ca o gustare, ci și la ocazii mai formale și mai elegante.

Este un cheesecake fără coacere, format din trei straturi: bază din biscuiți zdrobiți și amestecați cu unt, crema din ricotta și smântână, aromată cu coajă și suc de lămâie și, în final, un topping colorat care completează desertul și din punct de vedere estetic.

Procedeul este destul de simplu, trebuie doar să aveți răbdare pentru timpul de răcire a prăjiturii în frigider pentru a obține consistența potrivită.

Haideți să aflăm împreună cum se face această prăjitură, cu explicații care să vă ghideze pe parcursul pregătirii. Nu ratați rețeta noastră și impresionați-vă prietenii cu cheesecake de lămâie fără coacere!

Ingrediente (pentru o formă de tort rotundă cu balamale de 24 cm)

 

Pentru blat ai nevoie de:

- 320 g biscuiți digestivi

- 150 g unt

Pentru cremă ai nevoie de:

- 400 ml de smântână proaspătă

- 130 g zahăr pudră

- 250 g brânză ricotta din lapte de vacă

- coaja rasă de la 2 lămâi

- 15 g foi de gelatină

- 60 ml suc de lămâie

Pentru topping ai nevoie de:

- 200 ml apă

- 50 g făină de porumb

- 75 ml suc de lămâie

- 60 g zahăr pudră

- afine după gust 

CUM SĂ FACI CEL MAI BUN CHEESECAKE DE LĂMÂIE

 

Mai întâi pregătim baza cheesecake-ului nostru cu lămâie, combinând biscuiții tocați grosier într-un recipient cu unt topit. Amestecăm bine și apoi transferăm amestecul într-o formă de tort cu balamale cu diametrul de 24 cm, tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Cu ajutorul unei spatule sau cu dosul unei linguri nivelăm cât mai mult amestecul, astfel încât să obținem baza prăjiturii noastre bine compactă și cu o grosime uniformă. Apoi o punem la odihnă în frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Între timp, ne apucăm să preparăm crema. Înmuiem gelatina în apă rece, o stoarcem și o topim în suc de lămâie fierbinte (o puteți încălzi într-o cratiță sau în cuptorul cu microunde).

Vezi și: Pâine spaniolă, cea mai tare rețetă de blat moale și pufos. Se face din doar 4 ingrediente

Separat, batem frișca cu zahărul pudră folosind un mixer electric. Se frământă ricotta pentru a o înmuia și se aromatizează cu coaja rasă de la două lămâi, spălate în prealabil. Se toarnă apoi în frișca bătută și se încorporează ușor.

De asemenea, turnăm gelatina dizolvată în zeama de lămâie și amestecăm totul. Transferăm crema pe baza cheesecake-ului nostru și folosim o spatulă pentru a o nivela astfel încât să fie netedă și uniformă.

Îl punem la frigider pentru cel puțin 2-3 ore.

 

Cum pregătim toppingul

Acum este momentul să pregătim topping-ul (care va fi asemănător cu un jeleu de lămâie) dizolvând făina de porumb și zahărul pudră în apă. Transferăm acest amestec într-o cratiță mică și turnăm sucul de lămâie și câteva picături de colorant alimentar galben, până când obținem nuanța pe care o preferăm.

Gătim câteva minute la foc mic, amestecând până când începe să se îngroașe.

Se transferă toppingul într-un recipient și se lasă să se răcească la temperatura camerei. După ce s-a scurs timpul necesar, se toarnă peste cheesecake și se încearcă să se distribuie uniform pe toată suprafața.

Se pune prăjitura din nou la frigider pentru încă 2-3 ore.

Se ornează după gust cu afine și felii de lămâie și este gata de servire!

Poftă bună!

 

--------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel