Nu trebuie să vă faceți griji să tăiați frumos un tort mare, ci pur și simplu să împărțiți oaspeților căni de desert delicios. Astfel, puteți face nu doar un cheesecake cu cafea, puteți adăuga fructe, nuci, puteți pune un strat de dulceață între un strat de fursecuri și smântână.
- 50 de grame de biscuiți (pentru o variantă fără gluten folosiți biscuiți fără gluten)
- 2 linguri de unt topit
- 120 de grame de cremă de brânză
- 120 de grame de smântână
- 1 ou
- 60 de grame zahăr pudră
- 2 linguri de cafea
- ciocolată pentru decor.
Punem biscuiții într-o pungă și le zdrobim cu sucitorul în firimituri. Apoi, adăugăm untul peste biscuiții zdrobiți și amestecăm. Punem biscuiții cu untul la baza unor căni sau în ce forme doriți să serviți cheesecake-ul.
Bateți brânza și smântâna cu un mixer până se omogenizează (aproximativ un minut). Adăugați zahăr pudră și bateți oul până la omogenizare, adăugați cafea și amestecați.
Punem amestecul în formele de prăjitură și coacem la cuptorul cu microunde timp de 2 minute la o putere de 700 wați.
Se lasă să se răcească și se dă la frigider pentru două ore. Se presară deasupra ciocolată tocată.
Bucură-te de masa ta! Poftă bună!
----------------------------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News