Chec umed de morcovi. Ingrediente
175 grame zahăr brun
175 ml ulei
3 oua bătute
3 morcovi rași
100 grame stafide
coajă rasă și sucul de la o portocală
175 grame făină
5 grame bicarbonat de sodiu
5 grame scorțișoară
2 grame nucșoară
175 grame zahăr pudră.
Cuptorul se încinge la 180 de grade. O tavă se unge cu ulei și se tapetează cu hârtie de copt o tavă pătrată. Se amestecă într-un bol zahărul cu uleiul și ouăle. Apoi în amestec se încorporează morcovul ras, stafidele și coaja de portocală.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Chec umed de morcovi, s-ar putea să îți placă și rețeta Clătite pufoase cu șuncă și cașcaval. Rețeta cu care nu vei da greș niciodată
În alt bol se amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu și condimentele. Acum e tipul să se încorporeze și amestecul cu morcovi. Omogenizați bine până obțineți o compoziție cremoasă.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Chec umed de morcovi, s-ar putea să îți placă și rețeta Chec la cană cu cacao și caramel. Rețeta celui mai rapid și delicios desert
Toarnă compoziția în tavă și dă la cuptor pentru 50 de minute. Lasă apoi să se răcească timp de 10 minute înainte de a felia.
Pentru glazură, amestecă sucul de portocală cu zahar pudră. Toarnă apoi peste chec. Checul umed de morcovi se servește la cafeaua de dimineață, fiind un desert delicios. Poftă bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News