Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
CEO-ul Pfizer a refuzat din nou audierea despre vaccinurile anti-COVID în Parlamentul European
WhatsApp
CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a refuzat pentru a doua oară invitaţia de a se prezenta în faţa Parlamentului European pentru o audiere privind negocierile purtate cu Comisia Europeană referitoare la furnizarea de vaccinuri anti-Covid, a clarificat pe Twitter Kathleen Van Brempt (S&D), europarlamentar şi preşedinte al comisiei speciale pentru pandemia de COVID-19.
Pfizer vede o scădere abruptă a vânzărilor de COVID în 2023 și își propune să consolideze portofoliul de produse

"Eşecul Comisiei UE şi al Pfizer de a aborda această lipsă de transparenţă arată dezinteresul faţă de rolul Parlamentului European şi aruncă o umbră inutilă asupra succesului strategiei europene privind vaccinurile", subliniază europarlamentarul, reiterând că "transparenţa este esenţială pentru a garanta încrederea cetăţenilor în instituţiile europene şi este fundamentală pentru consolidarea rezilienţei Uniunii Europene". "Comisia noastră va continua să adopte măsurile necesare pentru a asigura transparenţa deplină faţă de public", continuă Kathleen Van Brempt.

CEO-ul Pfizer a refuzat din nou audierea despre vaccinurile anti-COVID în Parlamentul European

 

La rândul său, CEO-ul Pfizer, Bourla, în motivarea refuzului său, a explicat că "nu avem alte informaţii de împărtăşit cu privire la audierea din octombrie, de aceea refuz cu respect invitaţia", adăugând că "în urmă cu câteva săptămâni, preşedintele nostru pentru pieţele internaţionale, Janine Small, a depus deja mărturie în faţa Comisiei dumneavoastră".

Cu acea ocazie, în realitate, a avut loc o primă audiere cu leadershipul producătorilor de vaccinuri precum Curevac, Novavax şi GSK în faţa comisiei speciale privind COVID-19, prezidată de Kathleen Van Brempt, dar singurul care nu s-a prezentat a fost tocmai CEO-ul Pfizer, care a trimis un manager în locul său. Van Brempt spune că este o chestiune de transparenţă, deoarece se suspectează că mai multe contracte au fost stipulate de şeful Pfizer direct cu preşedintele Ursula von der Leyen prin SMS, potrivit La Stampa, titreză Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel