Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Centrul unde se află cei 6 români de pe Diamond Princess, secret
WhatsApp
Cei șase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess care au fost aduși sâmbătă în București sunt ținuți într-un centru secret, aşa spune legea. Românii au o stare bună și vor fi cazaţi în camere separate în care au toate dotările necesare, spune secretarul de stat în MS, Nelu Tătaru.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, pentru MEDIAFAX, că centrul unde vor fi puşi în carantină cei şase români de pe nava de croazieră Diamond Princess este în București, dar e secret.

„Aşa spune protocolul, aşa spune legea, în alte ţări aceste centre de carantină sunt militarizate, noi respectăm o procedură în care centrul este secret şi în care sunt verificaţi zi de zi de DSP-ul din Bucureşti, sunt izolaţi, au camere în care au toate dotările, li se aduce masa, li se schimbă lenjeriile", a spus Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, cei 6 români se vor afla în centru 14 zile: „Cetăţenii români odată ajunşi pe Otopeni sunt luaţi şi duşi la centrul de carantinare, unde vor sta 14 zile. Având în vedere că ei au fost testaţi la îmbarcarea în nava italiană şi au ieşit toţi negativ, vor merge la centrul de carantină unde vor sta acele 14 zile. Suplimentar, noi, la sfârşitul celor 14 zile îi vom mai testa o dată".

Nelu Tătaru mai spune că românii au respectat carantina de pe vas având în vedere că sunt peste 100 de pasageri de pe acel vas depistaţi cu coronavirus din care sunt şi două decese: „ei vin ca din zonă închisă, carantinaţi , fiind testaţi suplimentar pe acest transport al Protecţiei Civile, s-a procedat şi la testarea lor pentru coronavirus", potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel