Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cel mai bun desert pentru cei care vor să slăbească: tort cu morcovi fără zahăr și făină
WhatsApp
Dacă ai grijă de sănătate și siluetă, iată rețeta unui desert, preparat din morcovi și fulgi de ovăz. Acest desert nu conține nici zahăr, nici făină.
Cel mai bun desert pentru cei care vor să slăbească, tort cu morcovi fără zahăr și făină. Sursa foto: freepik.com

Iubitorii de arome intense vor fi încântați să afle această rețetă. Acest tort este îmbogățit cu așa condimente precum scorțișoară, ghimbir și nucșoară, care vor adăuga un gust deosebit și subtil desertului.

Ingrediente pentru blat:

2 pahar făină de ovăz,

1 pahar fulgi de ovăz,

2 linguri amidon de porumb,

2 lingurițe de praf de copt,

2 lingurițe de scorțișoară măcinată,

0,5 linguriță de ghimbir pudră,

0,5 linguriță de nucșoară,

0,5 linguriță sare,

1 pahar de lapte de migdale,

2 ouă,

1/3 cană miere,

1 lingură de extract de vanilie,

1 pahar de morcovi rași și curățați,

0,5 pahar de nuci, tocate.

File de pui în sos dulce de miere și ghimbir, o mâncare potrivită pentru masa festivă de Paște

Ingrediente pentru glazură:

50 grame stevia,

1 lingură de unt de migdale,

½ pahar de smântână,

linguriță extract de vanilie.

 

Prepararea, pas cu pas

 

Preîncălzește cuptorul la 180° și tapetează o tavă de copt de pergament. Amestecă fulgii de ovăz cu făina de ovăz, apoi adaugă amidonul de porumb, praful de copt, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și un praf de sare.

„Cuib de rândunică”, desertul dulce al copilăriei. Pregătește-l de Paște și uimește-ți invitații

Într-un castron bate ouăle cu mierea  până capătă o culoare galbenă și își dublează volumul. Se adaugă extractul de vanilie și laptele de migdale.

Adaugă treptat compoziția din fulgi de ovăz la amestecul de ouă și amestecă. Urmează morcovii rași și nucile. Aluatul se toarnă în forma de copt.  

Câte ouă ai voie să consumi de Paște și ce probleme de sănătate pot aduce, dacă mânânci prea multe

Desertul se dă la cuptor și se coace 40 de minute. Scoate blatul din cuptor și lasă-l să se răcească complet.

Pentru glazură: Amestecă toate ingredientele până vei obține un amestec omogen și cremos. Unge blatul cu această glazură și da-l la frigider circa două ore. Poftă bună!

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

   - https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel