Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cei care au făcut COVID pot avea simptome și după câteva luni. Se numește 'sindrom de COVID lung' și abia a fost descoperit
WhatsApp
Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş, răspunde la întrebarea dacă este adevărat că unii dintre cei care au trecut prin COVID-19 continuă să aibă simptome la câteva luni de la infecție. 

"Da, este adevărat. Se numește 'sindrom de COVID lung' și o parte dintre cei care au trecut prin infecție, chiar și asimptomatici, pot să aibă simptome chiar și la o distanță de câteva luni de la momentul infecției: febră intermitentă, dureri de cap, dureri musculare, dureri articulare, durere în piept, senzație de dezorientare ca o ceață pe creier, depresie, palpitații”, spune expertul în sănătate publică.

Răzvan Cherecheş afirmă că simptomele pot continua să apară timp de luni de zile: „Nu știm de ce, nu avem până în acest moment un tratament clar. Există studii care sunt în desfășurare, dar până la acest moment nu avem un tratament”.

Singura modalitate prin care poate fi prevenită atât infecția, cât și posibilitatea ca aceste simptome să continue, este vaccinarea, susține Cherecheş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel