Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cehia. Un moldovean, care transporta migranți sirieni, arestat după o urmărire ca-n filme
WhatsApp
Un moldovean, în vârstă de 22 de ani, a fost reținut în Cehia după ce a încercat să transporte ilegal cu un microbuz nouă migranți Sirieni.    
Cehia. Un moldovean, care transporta migranți sirieni, arestat după o urmărire ca-n filme

Vehiculul condus de moldovean a fost oprit pentru un control, la sfârșitul săptămânii trecute, pe un drum din orașul Breclav. În vehicul se aflau nouă pasageri, iar oamenii legii i-au rugat să iasă din vehiculul pentru verificări. Migranții nu au ieșit însă din mașină, iar șoferul a accelerat și a părăsit locul faptei.

Polițiștii au început să urmărească microbuzul, iar pentru a-l opri au fost creat două baricade din mașinile de serviciu. Moldoveanul însă le-a trecut fără să se oprească. În cele din urmă, acesta a fost blocat de alte două mașini ale poliției, scrie echipa.md.

Cei nouă sirieni au fost reținuți și urmează a fi deportați din Cehia, iar moldoveanul se află în arest și este cercetat pentru organizarea migrației ilegale și atacarea unui funcționar.

Și în Ungaria sunt depistați zeci de șoferi români, care transportă, ilegal, migranți.

 

Microbuz românesc, plin cu migranți, verificat pe autostrada M5, în Ungaria. Șoferul riscă ani grei de închisoare

 

Un șofer român, în vârstă de 25 de ani, care a ajutat 12 persoane să treacă ilegal frontiera, este urmărit penal sub suspiciunea de trafic de persoane.

Potrivit Biroului Internațional de Investigații al Poliției de Urgență, în data de 28 noiembrie 2021, polițiștii din județul Pest au verificat un microbuz, cu numere de înmatriculare românești, care era parcat în zona de odihnă a autostrăzii M5, în Inárcs. Vehiculul era condus de un cetățean român.

Când au percheziționat microbuzul, polițiștii au depistat 12 cetățeni străini, care s-au declarat cetățeni afgani nu au putut dovedi legalitatea șederii lor în Ungaria. Prin urmare, polițiștii din județul Pest i-au arestat atât pe cetățenii afgani, cât și pe șoferul român, transmite police.hu. 

După audierea lor, migranții ilegali vor fi returnați la zona de securitate a frontierei, în conformitate cu legislația maghiară în vigoare, iar românul va fi urmărit penal de Compartimentul de Investigații al Poliției Județene Pest, sub suspiciunea de trafic de persoane. Infracțiunea de trafic de persoane se pedepsește, în Ungaria, cu închisoare de la unu la cinci ani într-un caz standard și de la cinci la cincisprezece ani într-un caz calificat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel