Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cehia. Accident în lanț pe autostrada D52. Cinci mașini, o dubă și un camion, implicate în coliziune
WhatsApp
Un accident rutier în care au fost implicate un camion, o dubă și cinci mașini, s-a produs azi dimineață, cu puțin înainte de ora 7.00, pe autostrada D52 în zona, Pohořelice în direcția Brno. 
Cehia. Accident în lanț pe autostrada D52. Cinci mașini, o dubă și un camion, implicate în coliziune

Potrivit pompierilor din Moravia de Sud, cinci mașini, o dubă și un camion a fost implicate în coliziune. Două persoane au fost rănite. Traficul rutier a fost oprit și reluat pe o singură bandă înainte de ora zece.

Paramedicii au tratat o ​​victimă la fața locului, iar alți răniți au fost transportați la spital. „Există sticlă pe drum și s-a scurs combustibil”, a descris situația Jaroslav Mikoška, ​​purtătorul de cuvânt al pompierilor.

Poliția a deviat traficul prin ieșirea 23 spre Pohořelice și Židlochovice. Înainte de ora zece dimineața, traficul a fost reluat parțial, șoferii urmând să treacă pe o bandă la locul accidentului, scrie irozhlas.cz.

"Vă rugăm să traversați locul accidentului fără probleme, dar cu atenție, cu viteză redusă", a transmis poliția pe Twitter.

Un alt accident rutier s-a produs în Cehia, pe  20 ianuarie, în evenimentul rutier fiind implicate 36 de mașini, camioane și autoturisme.

 

Carambol cu zeci de mașini și camioane, pe o autostradă în Cehia. Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție

 

Un accident rutier, în care au fost implicate 36 de mașini, camioane și autoturisme, s-a produs pe Autostrada D5, la kilometrul 33, în direcția Praga, lângă Žebrák.

În urma accidentului, care s-a produs pe 22 ianuarie, în jurul orei 11:00, cel puțin șase persoane au fost rănite, două dintre acestea fiind duse cu elicopterul la un spital din Praga.

Șase persoane au fost rănite în accident. „Am dus trei răniți ușor la spitalul din Hořovice pentru operație. Doi dintre noi cu răni moderate au fost transportați cu avionul la Praga, pentru că drumul este acum închis”, a declarat Petra Homolová, purtătorul de cuvânt al salvatorilor din Boemia Centrală. O persoană, care a fost rănită ușor a fost tratată la fața locului, a adăugat ea, scrie ct. 24.ceskatelevize.cz.

Potrivit pompierilor, în carambol ar fi fost implicate cel puțin 14 camioane. Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție. Zeci de mașini de intervenție au sosit la fața locului. Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, Vlasta Suchánková, condițiile meteo ar fi putut fi la baza incidentului rutier.

În total, în accident au fost implicate  36 ​​de mașini, 20 de mașini și 16 camioane. Pompierii au inspectat autovehiculele răsturnate, pentru a se asigura că nu va izbucni vreun incendiu, din cauza combustibilului care s-a scurs.

 

Zăpada și vremea rea ​​au îngreunat traficul rutier și în alte zone

 

Meteorologul ČT Michal Žák a declarat că în momentul accidentului  pornise o ninsoare abundentă. „În scurt timp pot cădea câțiva centimetri de zăpadă”, a spus el. „Căderea mare de zăpadă înseamnă și o scădere semnificativă și bruscă a vizibilității. Odată cu viteza de circulație pe autostrăzi, este importantă și capacitatea de reacție a șoferilor”, a adăugat Žák.

Zăpada și vremea rea ​​au îngreunat traficul rutier și în alte zone. În regiunea Vysočina, șoferii au raportat aproximativ douăzeci de accidente într-o oră. De asemenea, aceștia raportează probleme de circulație a unor tronsoane, pe care traficul este blocat de camioane scoase din funcțiune sau prăbușite.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel