Un un alt avantaj al preparatului este ușurința de preparare. Ceapa umplută cu ficat de pui se coace la cuptor până când este gata.
Ceapa umplută cu ficat de pui poate fi servită ca fel principal sau ca și garnitură sau gustare. Ușoară și rapidă, această mâncare te va cuceri prin simplitatea sa autentică.
Ingrediente:
ceapă - 8 bucăți,
ficat de pui - 250 grame,
unt - 60 grame,
brânză - 40 grame,
pesmet - 30 grame,
sare și piper negru după gust.
Curăță cepele de coajă, taie vârfurile și pune-le în apă clocotită timp de 2 minute. Apoi scoate cepele din apă și îndepărtează mijlocu, astfel încât să rămână trei straturi de sus.
Taie mărunt miezul de ceapă. Curăță ficatul spălat și toacă-l în blender. Se încinge o tigaie cu ulei și se călește ceapa cu ficatul timp de 5-7 minute. Se condimentează cu sare și piper. Amestecă bine.
Umple cepele cu ficat de pui și pune-le într-o tavă de copt. Se presară cu pesmet și brânză rasă. Se toarnă în tavă 4 linguri de apă. Coace cepele umplute în cuptorul încălzit la 200°C timp de 20 de minute.
Keftedes sunt celebrele chiftele grecești, care nu-i lasă indiferenți pe nici pe localnici, nici pe turiști.
Aceste chiftele ocupă primul loc în bucătăria greacă. Carne de vită tocată amestecată cu condimente și ierburi este tot ce aveți nevoie pentru a face Keftedes. Aceste chifteluțe sunt perfecte pentru a fi servite ca aperitiv cu un sos tzatziki, dar merită și să devină un fel principal.
Un desert delicios și aromat pentru postul Paștelui: mere umplute cu biscuiți amaretti
Mici sau mari, rotunde sau ovale, prăjite sau coapte la cuptor, keftedele sunt foarte ușor și rapid de preparat. De asemenea, poți schimba rețeta după gustul tău, adăugând sau eliminând ingrediente pentru a crea un fel de mâncare unic.
Ingrediente pentru 11 porții:
carne de vită tocată - 400 grame,
pâine albă - 100 grame,
ceapă -1 bucată,
morcov - 1 bucată,
cartof - 1 bucată,
merele - 1 bucată,
mentă - câteva frunze,
ouă - 1 bucată,
sare și piper după gust,
ulei de floarea soarelui - 20 ml.
Înmoaie pâinea în apă timp de 10 minute. La final, stoarce pâine de apa în exces. Spală și curăță legumele și mărul. Dă prin răzătoarea ceapa, morcovul, cartoful și mărul. Toacă mărunt menta.
Sbriciolata cu cremă de lapte - un desert din Italia care te va face să exclami "Mamma mia!"
Adaugă ingredientele tocate, pâinea înmuiată, oul, sarea și piperul carnea tocată. Se amestecă bine toate ingredientele până se omogenizează.
Cu mâinile umede, formează chiftele mici de mărimea unei nuci. Unge o formă de copt cu ulei și pune chiftelele.
________________________________________________________
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News