Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cea mai pufoasă și delicioasă omletă: unge capacul tigăii cu un ingredient secret. Trucul bunicii 
WhatsApp
Orice gospodină știe că omleta se face într-o tigaie, peste care pui neapărat un capac. În acest caz, amestecul de ouă și lapte se va coace uniform.    
Cea mai pufoasă și delicioasă omletă- unge capacul tigăii cu un ingredient secret. Trucul bunicii. Sursa - Pexels

În același timp, majoritatea bucătarilor amatori nici nu realizează că anume capacul îi poate să obțină o omletă de nota 10.  

Deci, dacă ungeți partea superioară de capacului cu un anume ingredient, atunci consistența și gustul omletei vor fi ideale.

Aplicați puțin unt în interiorul capacului. Desigur, înainte de aceasta, untul trebuie lăsat la temperatura camerei. să fie înmuiat. 

Paste în sos cremos de ciuperci: o rețetă rapidă, dintr-un minim de ingrediente. Copiii vor mai cere o porție

Dacă, în timpul preparării unei omlete, tigaia este acoperită cu un capac „uleios”, atunci gustul se va îmbunătăți considerabil.

Omleta va ieși incredibil de moale, pufoasă și fragedă. În plus, omleta va căpăta un gust interesant de cremos.  

 

 

BONUS. Dulceaţă savuroasă de castraveţi: un preparat pe care ar trebui să îl încercați neapărat

 

Puteți surprinde pe oricine cu o asemenea dulceață de castraveți, care poate fi servită cu clătite sau brioșe. Pentru a face o dulceață delicioasă de castraveți este necesar să adăugați portocale și lămâii.

O dulceaţă specială pentru care trebuie să o încerci şi tu. Prepară şi tu dulceaţă de castraveţi după o reţetă simplă şi rapidă!

 

Ingrediente:

 

1 kg castraveţi mici,

6 lămâi,

1 kg zahar,

6 portocale.



Prepararea rețetei 

 

Castraveţii se spală și se taie sau se trec prin răzătoare. Lămâile și portocalele se spală foarte bine. Coaja de la doua lămâi se taie cu un cuţit, iar sucul se presează. Restul lămâilor și portocalelor se taie rondele. 

Într-o cratiţa speciala de fiert dulceaţa se așează straturi de castravete ras, zahar, felii de lămâie și portocală și zeamă de lămâie. 

Mini pizza cu orice ai prin frigider. Copiii le vor devora pe loc, sunt foarte delicioase

Cratița se acoperă cu un capac și se lasă la frigider  o noapte. A doua zi, cratiţă se pune pe foc și dulceața se fierbe 15 minute.

Dulceaţa se pune direct în borcanele spălate care se închid ermetic cu capace. După ce  răcesc, borcanele cu dulceața de castraveți se pun în cămară.

 

BONUS. Clătite ușoare fără unt și fără lapte: sunt perfecte pentru a fi consumate la micul dejun

 

În fiecare zi ar trebui să mâncăm un mic dejun sățios și sănătos. Există multe mâncăruri ușoare și gustoase pentru a fi servite la micul dejun: vom fi și sătui și ne vom menține în formă. 

Un astfel de fel de mâncare sunt clătitele cu banane, unul dintre cele mai bogate fructe în potasiu.

Faptul că conține atât de mult potasiu, banana este un aliment util pentru combaterea retenției de apă. De asemenea, bananele sunt recomandate pentru crampe musculare și pot reduce arsurile la stomac și constipația.

Pizza la tigaie, cea mai tare rețetă - iese exact ca cea făcută la cuptor

Conținutul său de apă este de 65 grame, ceea ce îl face un aliment foarte digerabil. Deci, bananele sunt perfecte pentru a fi servite la micul dejun. 

 

 

Ingredientele de care vom avea nevoie sunt:

100 grame de făină integrală;

10 grame praf de copt;

o banană destul de moale;

100 ml lapte cu conținut scăzut de grăsimi;

1 praf de sare;

un buton de unt sau ulei,

1 praf de scorțișoara măcinată.

 

Prepararea clătitelor 

 

Curățăm și pasăm banana.Dizolvam drojdia în lapte și o adăugăm în amestecul de banană. Adăugam faină integrala, sarea și scorțișoara. Acum putem trece la gătit. Punem un buton de unt în tigaia încinsă.

Cu un polonic, luăm puțin din amestec și în punem în tigaie. Când se formează multe bule, înseamnă că clătita poate fi întoarsă. Clătitele trebuie prăjite aproximativ câte 4 minute pentru fiecare parte.

Mini covrigi cu scorțișoară, aurii la exterior și foarte moi la interior. Nu te poți opri din a-i mânca odată ce ai început!

Continuăm așa până  terminăm aluatul. Putem așeza clătitele fie una peste alta, fie formam un fel de sandvici. Umplutura va fi pe gustul fiecăruia. Putem adăuga fructe  proaspete sau puțină ciocolată neagră topită deasupra. Cei mai îndrăzneți pot opta și pentru sirop de arțar.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:


https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel