Rețeta de pâine cu puține calorii este perfectă pentru o dietă sănătoasă zilnică și folosește ingrediente sănătoase și naturale. Poate că este săracă în calorii, dar este plină de savoare! Textura este moale, pufoasă și cu o miez fraged. Are gustul oricărei pâini albe sau de grâu bune și este perfectă atunci când este prăjită!
- 284 de grame de făină albă integrală sau făină integrală de grâu
- 42 gramde de germeni de grâu prăjiți
- 2 lingurițe de sare
- 2 linguri de zahăr
- 2 pachete de drojdie uscată activă
- 473 gramde de apă caldă 45 grade Celsius
- 245 grame de iaurt simplu la temperatura camerei
- 2 linguri de ulei de măsline
- 450 gramde de făină de pâine
Într-un bol mic, adăugați făina, germenii de grâu, sarea și zahărul și amestecați până când se combină. Într-un castron mare, separat, adăugați apa caldă și drojdia și lăsați-o să se dizolve. Adăugați în castronul mic ingredientele uscate, împreună cu uleiul și iaurtul bateți până când se combină. Adăugați încet făina de pâine până când rămâne un aluat ferm.
Apoi, făinați ușor o suprafață de bucătărie și transferați aluatul pe ea. Frământați ușor aluatul timp de 5-6 minute, până când devine omogen. Ungeți ușor două boluri mari de amestecare și împărțiți aluatul în două porții egale. Așezați fiecare porție de aluat în boluri și rulați-o, pentru ca exteriorul să fie ușor acoperit de ulei. Acoperiți fiecare bol de aluat și lăsați-l să crească într-o zonă caldă timp de o oră, pentru a se ridica.
Acum, scoateți aluatul din boluri și, din nou, puneți-l din nou pe o suprafață presărată cu făină. Formați fiecare porție de aluat în formă de pâine și așezați-le în forme care au fost ușor unse. Acoperiți fiecare pâine și lăsați-le să crească până când s-au dublat, aproximativ 30 de minute.
În cele din urmă, preîncălziți cuptorul la 185 grade Celsius. Puneți pâinile în cuptor și coaceți-le timp de 35-40 de minute, sau până când devin aurii deasupra. Scoateți pâinile din cuptor și lăsați-le să se răcească în tavă timp de 10 minute, înainte de a le transfera cu grijă pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet. Dacă se dorește, se ung ușor cu puțin unt topit sau ulei de măsline pe deasupra.
---------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News