Una dintre cele mai comune utilizări pentru untură este garniţa, o reţetă de păstrare a cărnii în grăsime de porc.
Ce faci, însă cu surplusul de untură care rămâne după ce carnea din garniţă s-a terminat?
Noi sugerăm o idee, tot de la bunici inspirată, pentru care nu ai nevoie decât de pâine proaspătă, de preferat de casă, puţină sare după gust şi ceapă verde sau murături.
După ce ai prăjit carnea din garniţă, scurge grăsimea într-un borcan sau bol curat, apoi lasă recipientul să se răcească. Foloseşte o sită pentru a elimina bucăţile de prăjeală din ceaun sau tigaie.
Untura va fi păstrată la loc răcoros şi la servirea mesei, adu-le aminte membrilor familiei tale de gustul copilăriei cu un aperitiv de untură pe pâine, peste care presari sarea şi ceapa verde.
Deşi este o idee atât de simplă, este foarte delicioasă şi, cel mai important, 100% naturală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News