Publicitate
De foarte multe ori, pur și simplu nu mai știm ce să facem de mâncare. Dacă ai această dilemă sau dacă pur și simplu îți e poftă de ceva bun, poți face o pizza din spaghete. Acest preparat este ideal și dacă ți-au rămas spaghete de la prânz sau de la cina anterioară.
Iată cum se face acest preparat surprinzător.
- 300 grame spaghete
- 300 grame carne tocată
- 100 grame de bulion de roșii
- 1 ou
- 70 grame parmezan ras
- 60 ml ulei de măsline
- sare și piper negru
Fierbem spaghetele în apă cu sare, păstrându-le al dente. Nu le fierbeți prea mult până să se înmoaie. Le scurgem într-un bol.
Într-o tigaie, punem o lingură de ulei la încins. Când uleiul s-a încins, se adaugă carnea tocată și se gătește câteva minute, amestecând tot timpul. Ulterior, peste carne se adaugă bulionul.
Spaghetele scurse se adaugă în tigaia cu carne, se amestecă și se oprește focul. Aveți grijă ca spaghetele să rămân al dente, de aceea, dacă este necesar, adăugați puțină apă de gătit. După ce ați opriți focul, tigaia trebuie pusă într-un castron mare cu apă rece ca spaghetele să se răcească mai repede.
Într-un bol se bat oul cu parmezanul ras, un praf de sare și piper negru proaspăt măcinat. Se adaugă, apoi, totul în spaghetele răcite și se amesteca bine.
Se încinge uleiul într-o tigaie și se toarnă spaghetele, presând bine cu o spatulă.
Înainte de a întoarce această pizza din spaghete, așteptați să se formeze o crustă crocantă. Trebuie totodată să aveți grijă ca focul să fie mediu, astfel încât flacăra să transmită o căldură omogenă.
Când suprafața inferioară a pizzei este aurie și crocantă, întoarceți-o cu ajutorul unui capac. Nu uitați să mai adăugați o lingură de ulei de măsline.
Când pizza este crocanta pe ambele părți, o scoatem cu grija din tigaie și o lăsăm câteva secunde pe hârtie absorbantă. Apoi o tăiem felii și o servim la masă.
Poftă bună!
Vezi și:
-----------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
-----------------------------------------------------------------
O variantă a celebrului tort de Crăciun, această ruladă albă de Crăciun este o bunătate.
Forma acestui desert este cea a unui buștean de lemn acoperit de zăpadă, care ne duce imediat cu gândul la atmosferele magice ale pădurilor din țările nordice, unde bușteanul este un simbol de bun augur și prosperitate.
Pregătirea este foarte simplă: este o rolă de aluat de biscuiți, umplută și acoperită cu o delicioasă cremă de lapte și frișcă.
Un ultim strop de nucă de cocos rasă și câteva coacăze pentru a adăuga o notă de culoare vor face acest desert cu adevărat spectaculos.
Este desertul perfect pe care să-l puneți pe masa de Crăciun și îi va cuceri fără îndoială pe toți oaspeții.
Vezi aici cum se face!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News