Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Te lovești de o problemă deosebită și vrei să o semnalezi? Ai nevoie de ajutor pentru reintegrarea pe piața muncii? Așteptăm mesajele tale de luni până vineri între orele 9:00 și 18:00 la numărul de telefon 0722.264.462 sau pe email la [email protected].
Conținuțul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
Ce șanse de angajare sunt pentru românii din Diaspora care revin în țară? Rareș Bogdan: „Toți vor face performanță!”
WhatsApp
Rareș Bogdan a declarat, în exclusivitate pentru StiriDiaspora.ro, faptul că românii care se vor întoarce din Diaspora vor face performanță în România în domeniul muncii. Europarlamentarul a susținut faptul că cei care revin vor fi „extrem de buni” și că totul ține de „încredere”. 
sursa foto: Mihai Sturzu / Facebook

„Ce șanse de angajare sunt pentru românii din Diaspora care revin în țară în această pandemie?”, a fost întrebarea adresată europarlamentarului.  

„Orice cetățean român care a lucrat și a făcut performanță, pentru că cei care lucrează în Spania, Italia, Germania, Franța, Marea Britanie, principalele țări care au absorbit forță de muncă din România, și care au lucrat de la nivel de hoteluri, la restaurante, de la construcții la agricultură, și multe alte servicii, oricare dintre ei vor fi extrem de buni în România. Toți în România vor face performanță! 

E o problemă de a înțelege pe de o parte pe frații noștri din Diaspora că pot să-și ceară drepturile că astăzi un meșter, un tinichigiu, un vopsitor nu câștigă cu nimic mai puțini bani în Europa decât câștigă la firmele de construcții din România. Vă asigur că orice firmă mare de construcții din România plătește angajații ca cele din Europa. Totul este de încredere. 

Îmi amintesc cu durere momentul „sparanghelul” când în plină pandemie frații noștri care au plecat din dorința de a face un ban pentru copilașii lor au fost nevoiți să meargă în Germania, apoi ceilalți la îngrijire bătrâni în Austria. Oamenii au plecat pe niște promisiuni, iar în 70% din cazuri nu au fost respectate! Este clar că Ministerul Muncii trebuie să fie cu ochii pe angajatori. O parte din vină este a intermediarilor”, a spus Rareș Bogdan la interviurile StiriDiaspora.ro.

Vezi declaraţia video în Interviul acordat în exclusivitate pentru ŞtiriDiaspora.ro:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Locul tau este acasa! Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel