Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Caz revoltător în Italia. Un bărbat s-a dat drept medic ginecolog timp de 40 de ani, fără a avea nicio diplomă
WhatsApp
Părinții unui bebeluș care are un handicap de 100% din cauza asfixiei perinatale, care, potrivit experților, ar fi putut fi evitată, au decis să depună o plângere civilă împotriva Ulss 3 Serenissima - autoritatea locală de Sănătate din Veneția -, unde a practicat timp de mai mulți ani un fals medic ginecolog. Bărbatul, fără vreo diplomă în domeniu, s-a dat drept medic timp de patru decenii. Acesta a murit în 2019, dosarele pe numele său fiind astfel închise.

Timp de aproape patruzeci de ani a fost medic fără a avea o diplomă. Sau cel puțin de asta l-au acuzat doi procurori, mai întâi cel din Veneția, apoi cel din Vicenza, căruia i-a fost transmisă ancheta pentru exercitarea abuzivă a profesiei pe Andrea Stampini.

Caz revoltător în Italia. Un bărbat s-a dat drept medic ginecolog timp de 40 de ani, fără a avea nicio diplomă

 

Cu toate acestea, în urmă cu trei ani, în iulie 2019, Andrea Stampini a murit cu puțin timp înainte de a împlini 69 de ani, trăgând în arhive diferitele proceduri penale împotriva sa. Printre acestea se numără una deosebit de gravă, care se referea la o naștere care a avut loc imediat după Crăciun, pe 26 decembrie 2014, la spitalul din Dolo: o naștere în care, potrivit investigațiilor procurorului Giorgio Gava, ar fi provocat asfixie perinatală unui copil care acum tocmai a împlinit opt ani și care este handicapat 100%, cu mari dificultăți chiar și în a mânca, deoarece are maxilarul blocat.


Tatăl și mama unui copil care are un handicap de 100% din cauza unei asfixii perinatale care, potrivit experților, ar fi putut fi evitată, au decis să depună o acțiune civilă împotriva Ulss 3 Serenissima pentru fapte care datează din 26 decembrie 2014 și care îl implică pe Andrea Stampini, care timp de aproape 40 de ani a avut libertatea de a opera ca ginecolog fără să fi obținut vreodată o diplomă. Stampini a decedat în 2019, astfel că toate procedurile penale împotriva sa au fost închise.

Bebeluș lăsat fără oxigen pentru o perioadă lungă de timp

 

Potrivit investigațiilor conduse de procurorul Giorgio Gava, acțiunile lui Stampini au provocat asfixia perinatală a unui copil care acum, la vârsta de opt ani, este handicapat 100%. În special, bărbatul, ignorând necesitatea unei operații cezariene, ar fi extras copilul din uterul mamei sale folosind o ventuză și efectuând manevre considerate nepotrivite, lăsându-l fără oxigen pentru o perioadă lungă de timp. La 19 ianuarie, judecătorul civil Silvia Franzoso va încredința medicului legist Antonello Cirnelli și ginecologului Jacopo Dal Maso o expertiză tehnică pentru a stabili responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat cu bebelușul și o evaluare a prejudiciului suferit.

Andrea Stampini declarase că a absolvit și a trecut examenul, înainte de a începe să profeseze, la 19 octombrie 1978, în urmă cu 37 de ani. De atunci, chiar și în diferitele sale schimbări de locuri de muncă, nimeni nu a verificat niciodată.  Între timp, Ulss 3 a dat în judecată societatea pentru care lucra Stampini și care a contractat unele ture de ginecologie, Colegiul Medicilor din Ferrara la care era înscris, moștenitorii defunctului și trei companii de asigurări.

Părinții cer daune autorității locale de Sănătate din Veneția

 

Deocamdată, daunele nu au fost încă cuantificate, dar ar putea fi de ordinul milioanelor de euro. Negocierile anterioare, care datează de câțiva ani, au obligat Ulls 3 Serenissima să plătească un avans de 800.000 de euro familiei copilului. Citația conține, de asemenea, o listă substanțială de cheltuieli pe care părinții, ambii muncitori, au trebuit să le facă față pentru a gestiona problemele de sănătate ale copilului. Începând cu o casă construită special și terminând cu îngrijirea permanentă a copilului. De asemenea, mama a fost nevoită să demisioneze de la locul de muncă, iar alte trei persoane ajută familia zi și noapte.

"Compania de sănătate este aproape de familie, pentru consecințele grele pe care le-a suferit în această dureroasă afacere", a comentat conducerea generală a Ulss 3. "În așteptarea procesului civil pentru a cuantifica despăgubirea justă și tocmai pentru a permite familiei să suporte între timp costurile de îngrijire a fiului lor, a acordat un avans de despăgubire substanțial în 2019. El așteaptă acum, împreună cu familia, deciziile din procesul civil.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel