Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Caz halucinant la Spitalul Județean din Baia Mare: Proaspătă mămică, trimisă acasă în chiloți, șlapi și pijamale, cu bebelușul în brațe
WhatsApp
Incident revoltător la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare: O proaspătă mămică a fost nevoită să părăsească unitatea medicală purtându-și pruncul nu-născut în brațe, îmbrăcată doar în halat, chiloți și șlapi.
sursa foto: vasiledale.ro

Motivul acestei situații absurde este pe cât de surprinzător, pe atât de revoltător: programul la garderobă se încheie la ora 15:00.

Mămica s-a internat la începutul săptămânii la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare pentru a aduce pe lume o fetiță sănătoasă, născută pe cale naturală, cu nota zece. Însă micuța a necesitat tratament pentru icter, prelungind astfel externarea până la ora 16:00. Cu toate acestea, personalul spitalului nu i-a informat pe părinți despre închiderea garderobei după ora 15:00, punând-o astfel într-o situație neplăcută și umilitoare pe tânăra lăuză.

Proaspăta mămică: „Sunt trimisă acasă în chiloți și în haină de noapte, dată afară ca un câine“

 

”Am născut luni seară, am rămas internați 3 zile. Fetița am născut-o luni seară și totul a fost super până la externare. Fetița trebuia să stea la o lampă pentru icter și apoi am fost externate la ora 16.00. Am îmbrăcat-o, mi-am luat lucrurile și când să cobor la garderobă să las cămașa de noapte primită din partea spitalului și să îmi i-au hainele mele… surpriză: programul era până la ora 15.00. Am început să întrebăm cine ne poate ajuta, nimeni nimeni. Nu mi-a spus nimeni că se închide la ora 3.00. De aș fi știut aș fi mers să îmi scot hainele. Nu aș fi venit în chiloți, în șlapi din Baia Mare până în Vișeu de Sus. Sunt 120 de kilometri“, a spus tânăra mămică.

Deși personalul medical a oferit îngrijire excelentă, problema apărută la garderobă a transformat momentul externării într-unul extrem de neplăcut

Mă simt atât de jignită, adică sunt lăuză, sângerez, sunt obosită și trebuie să vin din Baia Mare la Vișeu 120 km într-o cămașă de noapte murdară cum am născut, dezbrăcată, iarna prin frig. Toate hainele mele erau la garderobă. Jos pălăria pentru medici, asistente, nu am nimic să le reproșez, totul a fost perfect și ne împotmolim în niște lucruri mărunte care țin de niște bulendre (haine). Nu mi se pare normal. Cum adică în tot spitalul ăla este o singură cheie care este la o doamnă care lucrează acolo?). Portarul m-a luat în derâdere că de ce nu mi-am luat hainele mai repede, de ce nu m-am uitat la program. Păi, nene eu am venit luni să nasc, aveam dureri nu am stat să mă uit la programul de pe ușă. Mi se pare absurd că m-a luat la mișto). Mă simt atât de jignită că am născut acum trei zile și sunt trimisă acasă în chiloți și în haină de noapte. Pur și simplu sunt dată afară ca un câine, ca o pisică scoasă afara din casă ca să nu spun altceva” a declarat mămica din Vișeu de Sus citată de presa locală.

Spitalul Județean de Urgență Baia Mare își exprimă regretul și își cere scuze public în urma situației incredibile în care a fost pusă proaspăta mămică, fiind externată într-un mod neadecvat, într-un halat și fără haine personale.

Este o situație regretabilă, în acest caz s-ar putea să fie un cumul de factori care dus la această situație. Pe de o parte pacienta nu trebuia să fie externată atât de târziu, pe de altă parte din cauza lipsei de personal noi nu avem un serviciu la garderobă de 24 din 24. Orarul este cunoscut la nivelul întregului spital. Însă în acest caz particular pe care îl regretăm și chiar îmi cer scuze în numele instituției îl o vom regla de așa natură încât să nu mai fie externări după ce programul la garderobă se termină. Externările din spital se fac până la ora 12.00. Vom supune atenției tuturor acest caz pentru a remedia aceste aspecte pentru a preîntâmpina astfel de situații” a declarat Alexandru Oros, manager Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, citat de aceeași sursă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
DCSport.ro
22 iun 2024, 18:29
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel