Cum să faci cartofi noi cu mărar și usturoi la tigaie. Dacă ții post, poți înlocui untul din rețetă cu ulei de floarea soarelui.
- aproximativ 1 kg cartofi noi
- 1 legătură de mărar
- 2 căței de usturoi
- 50 g unt
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- Sare și piper, după gust
1. Spălați cartofii cu partea aspră a unui burete.
2. Puneți-i la fiert într-o cratiță cu apă, adăugând o linguriță de sare cu vârf. Fierbeți-i maxim 10 minute, apoi răcoriți-i sub apa de la robinet.
3. Încingeți o tigaie cu o lingură de ulei și unt.
4. Adăugați cartofii scurși bine de apă (puteți folosi un prosop de hârtie). Condimentați cu sare și piper și amestecați bine.
5. Prăjiți cartofii la foc mediu sub capac, amestecând din când în când cu ajutorul unei spatule, până se rumenesc frumos.
6. Între timp, spălați mărarul și curățați usturoiul. Tăiați-le mărunt (după preferințe, puteți folosi și pătrunjel).
7. Când cartofii au prins o crustă crocantă aurie, adăugați usturoiul și mai lăsați un minut, apoi luați tigaia de pe foc și presărați cu mărar.
8. Cartofii noi cu mărar și usturoi la tigaie sunt gata! Puteți servi cu smântână, alături de o salată de legume proaspete sau un grătar.
Poftă bună!
Sperăm că această rețetă v-a inspirat să vă bucurați de savoarea cartofilor noi și să încercați noi combinații de arome în bucătăria voastră.
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News