Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cartofi înăbușiti cu carnea bunicii. Pregătește acest preparat delicios, bogat și simplu! Rețeta asta bate orice record!
WhatsApp
Pregătește acest preparat delicios, bogat și simplu, o elaborare din tocană de cartofi a bunicii cu carne.
Cartofi înăbușiti cu carnea bunicii. Pregătește acest preparat delicios, bogat și simplu! Rețeta asta bate orice record! FOTO: captură video YouTube @ La Cocina de la Abuela

De asemenea, trebuie să știți că cartofii sunt foarte versatili, cu ei puteți face un număr infinit de preparate și le puteți însoți cu carne, pește, ouă, legume etc. Bunicile noastre au pregătit preparate foarte bune și variate cu cartofi, este un ingredient care nu a lipsit în nicio casă.

Vă învățăm cum să faceți cartofi înăbușiți cu carnea bunicii. Să gătim!

Biluțe „Mimoza” din ton, brânză și ouă. Așa bunătate nu ai mai mâncat! Încearcă această rețetă rapidă chiar astăzi

 

Ingrediente pentru a face cartofi înăbușiți cu carnea bunicii

 

- 1 kilogram de cartofi

- 500 de grame de carne de vită

- 1 ceapă

- 2 roșii zdrobite

- 2 linguri de făină

- 150 de mililitri de vin alb

- 500 de mililitri de apă sau bulion

- ulei de măsline

- sare

- piper.

Chifteluțe în sos de morcovi: suculente, pufoase și rapid de preparat. O rețetă de vis!

 

Cum se prepară cartofi înăbușiți cu carnea bunicii

 

Pentru a pregăti cartofii înăbușiți cu carnea bunicii, începeți prin a pregăti carnea. Pentru a face acest lucru, curățați carnea de grăsime sau țesături, tăiați în bucăți și uscați cu hârtie de bucătărie. Pe o farfurie se pune făina și se unge puțin toată carnea, se adaugă sare și piper.

Truc: carnea poate fi vită, pui, porc sau miel, doar timpii de gătire se vor schimba. Carnea poate fi curățată și tăiată la măcelărie

Se pune o cratiță, se adaugă un jet de ulei și se pune la foc mare, se rumenește carnea. Curățați și tăiați ceapa în bucăți mici și, odată ce carnea s-a rumenit, reduceți puțin focul și adăugați ceapa care se călește cu carnea.

Când ceapa este călită, adăugați roșia naturală sau zdrobită. Amestecă totul și lăsați câteva minute să se găteasca totul împreună.

Se adaugă vinul alb și se lasă cam 3 minute sau până se evaporă alcoolul. Apoi, adăugați apa sau bulionul, poate fi jumătate și jumătate. Lăsăm carnea să fiarba aproximativ 30-40 de minute sau până se înmoaie, timpul poate varia în funcție de tipul de carne și grosime. 

Curățați și tăiați cartofii. Apoi, adăugați-i în cratiță împreună cu carnea fiartă. Gustați sosul și adăugați puțină sare și piper. Lăsăm totul la fiert până cartofii sunt foarte fragezi, aproximativ 20 de minute.

Când ai cartofii fierți, rețeta de cartofi cu carne înăbușită va fi gata. 

Găluște din cartofi cu verdeață, fără făină. Atât de pufoase și delicioase încât o să te lingi pe degete!

Poftă bună!

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                     
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                     
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                     

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel