Ingredientele necesare sunt minime, iar rețeta se prepară cu rapiditate și ușurință. Interesat? Atunci haideți să trecem la treabă!
- griș - 130 grame
- unt - 60 grame
- zahăr - 60 grame
- pudră de cacao - 3,5 linguri
- apă - 180 mililitri.
Mai întâi pregătiți produsele necesare. Apoi, topiți untul într-o tigaie, dar nu-l aduceți la punctul de fierbere. Se toarnă grișul în tigaie, peste unt.
Amestecă grișul cu untul până se obține un pesmet. Se încălzește amestecul, amestecând, timp de 3-5 minute la foc mediu.
Într-o altă tigaie mai adâncă, adăugați zahărul și 2,5 linguri de pudră de cacao. Se amestecă zahărul și pudra de cacao la foc mediu. Turnați ușor apa, amestecați astfel încât pudra de cacao și zahărul să se dizolve în apă. Fierbeți amestecul de ciocolată timp de 2-3 minute. Apoi turnați firimiturile de griș în această tigaie.
Se amestecă bine masa, astfel încât tot lichidul să fie absorbit în griș, se încălzește la foc mic pentru încă 3-4 minute și se scoate tigaia de pe foc. Răciți masa complet. Masa de ciocolată ar trebui să fie foarte plastică și plăcută de lucrat.
Rulați masa de ciocolată în bile mici și dați la frigider pentru 1-2 ore pentru a se răci. Rulați biluțele răcite în praful de cacao rămas (1 lingură).
Dulciurile de griș cu cacao sunt gata!
Pofră bună!
--------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News