10-12 cartofi
sare, piper
usturoi granulat (fulgi de usturoi uscați zdrobiți sau măcinați)
10-12 lingurițe ulei de măsline
Citește și Mujdei de usturoi cremos ca o înghețată. Rețeta ca să-l faci să iasă ca o cremă
120 g brânză rasă (parmezan, cașcaval)
pătrunjel
3-4 căței de usturoi
Cartofii se fierb în coajă în apă cu sare.
Pe o tavă se pune hârtie de copt, iar fiecare cartof se unge pe o parte cu ulei de măsline și se așează cu partea unsă pe hârtia de copt.
Se strivește fiecare cartof folosind ustensila pentru piure.
Peste cartofi se presară sare grunjoasă, piper și usturoi granulat. Stropiți din abundenţă cu ulei de măsline și băgați tava cu cartofi la cuptor la 220 grade pentru 30 minute.
Radeți brânza, presărați peste cartofi și mai băgați-i la cuptor pentru 5-7 minute.
Între timp tocați pătrunjelul verde, amestecați-l cu usturoiul zdrobit, un praf de sare și 2 linguri de ulei de măsline.
Puneți verdeața aromată peste cartofii copți fierbinți.
Citeşte şi: Şcrob sau ouă jumări cu smântână. Mic dejun rapid şi săţios
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News