Cartofii umpluți cu brânză sunt o idee de cină cu care nu ai cum să dai greș. Sunt moi, iar brânza caldă din mijlocul lor ți se topește în gură. Pur si simplu sunt un paradis culinar pentru papilele tale gustative. Grăbește-te să îi gătești, pentru că sunt foate ușor de pregătit. Cu siguranță o să te îndrăgostești de ea.
- 3 cartofi mari de copt (1 kilogram fiecare)
- 5-6 g de ulei de canola, opțional
- 50-100 g de ceapă verde tăiată felii
- 110 g de unt, tăiat în cuburi, împărțit
- 130 g de smântână
- 1 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper alb
- 230 g de brânză cheddar mărunțită
- Paprika
Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Frecați și găuriți cartofii. Se ung cu ulei dacă se dorește. Coaceți până când se înmoaie, 50-75 de minute. Când se răcesc suficient pentru a fi manevrați, tăiați fiecare cartof în jumătate pe lungime. Scoateți pulpa, lăsând o coajă subțire; puneți deoparte. Reduceți temperatura cuptorului la 180 grade Celsius.
Într-o tigaie mică, se sotează ceapa în 50 de grame de unt până se înmoaie. Într-un castron mare, se pasează pulpa de cartofi. Încorporați ceapa sotată, smântâna, sarea și piperul. Încorporați brânza. Umpleți în cochilii de cartofi.
Așezați-le pe o foaie de copt. Se topește restul de unt; se stropește peste cartofi. Se presară cu paprika. Coaceți la cuptor până se încălzesc, aproximativ 20 de minute.
O porție: 416 calorii, 26 g de grăsimi (17 g de grăsimi saturate), 84 mg de colesterol, 693 mg de sodiu, 36 g de carbohidrați (4 g de zaharuri, 3 g de fibre), 9 g de proteine.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News