Conform raportului din TopAgrar, carnea de porc contaminată a fost găsită pe 19 decembrie anul trecut, în Offenbach. Laboratorul Gießen din statul Hesse a anunțat rezultatele abia pe 27 ianuarie. Se referă la aproximativ 500 de kilograme de carne și produse din carne: cârnați cruzi, carne tocată crudă, pate, carne de porc crudă, precum și pui întregi și carne de pasăre.
Din încărcătură au fost prelevate 40 de probe mixte. Pesta Porcină africană a fost găsită în trei dintre aceste probe, iar Institutul Friedrich Loeffler a confirmat aceste rezultate.
Această constatare arată clar că virusul poate supraviețui mult timp în carne și produse din carne puțin gătite. În plus, România a fost grav afectată de pandemia de pestă porcină, cae afectează în principal multe gospodării individuale. Anul trecut, au existat 1.053 de focare la porci de crescătorie din România. Descoperirea cărnii și a produselor din carne contaminate indică faptul că nu toți porcii infectați rămân în afara lanțului alimentar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News