Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Captură uriașă de droguri, în Franța: Sofer român, reținut
WhatsApp
Vameșii de la Loon-Plage, Franța, au găsit 160 de kilograme de canabis, dar și cocaină, heroină și ketamină în încărcătura unui șofer român de camion. Valoarea lor este estimată la peste 5 milioane de euro.

Confiscare uriașă de droguri luni în Loon-Plage. Un șofer de camion român în vârstă de 32 de ani a fost arestat de vameși în timp ce se pregătea să se îndrepte spre Marea Britanie.

Captură uriașă de droguri, în Franța: Sofer român, reținut

 

La bordul camionului său, ofițerii vamali au descoperit 160 de kilograme de canabis, 34 de kilograme de cocaină, câteva kilograme de heroină și o cantitate mare de ketamină.

El a fost arestat preventiv și urmează să fie judecat în scurt timp la Dunkerque. Valoarea bunurilor este estimată la peste 5 milioane de euro.

Nu este singurul român care este reținut pentru trafic de droguri la Loon-Plage.

Un alt cetățean român a fost arestat preventiv la începutul lunii octombrie după ce ofițerii vamali francezi au descoperit în camionul său aproape o tonă de tutun de contrabandă, în urma unui control ala Loon-Plage. Valoarea estimată a bunurilor de către vamă este de 428.000 de euro.

Franța. Șofer român, prins cu o tonă de tutun în loc de detergent și 17.000 de euro în numerar: „Banii erau pentru operația fiului meu"

 

Pe 29 septembrie, la terminalul de feribot din Loon-Plage, un șofer de camion de naționalitate română a fost controlat la volanul camionului său. Trebuia să transporte paleți de detergent. Camionul transporta cutii care conțineau 900 kg de tutun de rulat, în valoare de 428.000 EUR, care nu fusese declarat. În cabină au fost ascunși 17.000 de euro în numerar. Românul în vârstă de 40 de ani, care susține că lucrează pentru filiala din România a unei companii daneze de transport, pe lângă contrabanda cu tutun, este urmărit penal pentru spălare de bani.

Într-o apariție imediată, el a declarat că a primit 3.000 de euro pentru a face contrabandă cu tutun în Marea Britanie. "Am custodia fiului meu și acești bani erau destinați să finanțeze o operație de care are nevoie", a spus șoferul. Avocatul său a adăugat că cei 17.000 de euro nu erau de origine frauduloasă: "Clientul meu locuiește cu părinții săi și preferă să păstreze banii la el atunci când călătorește la serviciu."

Pentru a putea dovedi aceste afirmații, inculpatul a solicitat instanței un termen pentru a-și pregăti apărarea. Procesul său a fost amânat pentru data de 3 noiembrie. Între timp, el rămâne în detenție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel