Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Canada: Moderna cere extinderea vaccinului COVID la copiii sub 5 ani
WhatsApp

Canada examinează o cerere făcută de Moderna prin care se solicita aprobarea vaccinul COVID-19 pentru uz pediatric la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 5 ani, anunță reuters.com.

În conferința de presă, directorul general al Moderna Canada, Patricia Gauthier, a declarat că cererea a fost depusă la Canada Health joi seară. Cererea companiei Moderna apare pe site-ul Canada Health și urmează a se lua decizii în privința ei.

Tot săptămâna aceasta, Moderna a cerut autorităților de reglementare din SUA să autorizeze vaccinul împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârsta sub 6 ani, avansând ca prim vaccin împotriva coronavirusului pentru cei sub 5 ani. În Canada, vaccinul Moderna pentru copiii între șase și 11 ani a primit aprobare în martie.

Un studiu realizat de Moderna pe un număr 6.700 de copii a arătat că vaccinul este sigur și produce anticorpi la fel ca la adulți. O doză pentru copiii sub șase ani este 25 de micrograme și conține un sfert din cantitatea administrată adulților. Indicația pentru administrare este de două doze, la distanță de patru săptămâni între ele.

Producătorul vaccinului a declarat că două doze au o eficiență de 37% în prevenirea infecțiilor la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani și de 51% pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 2 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel