Publicitate
Prejudiciul provocat de această infracțiune depășește suma de 80.000 de euro, iar rețelele de complici cu care colabora au reușit să vândă bunurile sustrase pe piața neagră, Banii au fost transferați în conturi bancare din afara Italiei.
Cazul a stârnit vâlvă în comunitatea locală, iar autoritățile au deschis o anchetă amplă.
Femeia a furat atât bijuterii valoroase din donațiile credincioșilor, cât și obiecte sacre din inventarul bisericilor, inclusiv moaștele Sfântului Nicolae, unul dintre cele mai prețuite simboluri religioase din regiune.
Conform anchetatorilor, ea nu acționa singură, ci era ajutată de o rețea de complici care se ocupau de transformarea bijuteriilor furate în lingouri de aur. Aceste lingouri erau apoi vândute pe piața neagră, într-un mod care să nu atragă suspiciuni asupra originii lor. Banii obținuți din aceste vânzări erau transferați în conturi bancare din afara țării, complicând și mai mult traseul financiar al operațiunii.
Declanșarea anchetei a avut loc după ce episcopul din zona respectivă a sesizat autoritățile, alarmat de dispariția repetată a unor obiecte prețioase din mai multe parohii. În urma acestei plângeri, carabinierii au desfășurat o serie de percheziții la mănăstirea unde locuia stareța și au descoperit o parte din bunurile furate ascunse în locuri neobișnuite, precum coșurile de rufe murdare.
Printre obiectele recuperate se numără brățări și alte bijuterii de aur, despre care se crede că provin din cel puțin zece parohii din regiune.
Investigațiile ulterioare au scos la iveală că stareța coordona un mecanism complex de furt și valorificare a bunurilor sustrase, acționând împreună cu complicii săi pentru a evita suspiciunile.
În prezent, femeia se află în arest la domiciliu, sub supravegherea atentă a autorităților italiene, așteptând să fie judecată. Ancheta continuă pentru a identifica toate persoanele implicate în această rețea și pentru a recupera cât mai multe dintre bunurile furate, însă pagubele cauzate rămân considerabile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News