800 ml apă
5 linguri mari cu vârf de cafea (de preferat, proaspăt măcinată)
1 linguriţă mică de zahăr brun
1 linguriţă mică de cacao
Citeşte şi: Prăjitura de casă Nero cu ciocolată și mere. Rețeta ușor de făcut și apreciată de toată familia
Se pune apa şi linguriţa de zahăr la fiert până clocoteşte.
Când începe să clocotească, se ia apa de pe flacără şi se pune pe rând câte o lingură de cafea, apoi linguriţa de cacao amestecând uşor după fiecare lingură adăugată, până se înmoaie în apă.
Pudra de cacao îi va da o tentă foarte uşor ciocolatie şi delicioasă.
Se pune înapoi pe flacără mică spre medie ibricul şi se amestecă foarte uşor. Nu lăsaţi ibricul nesupravegheat ca să nu dea în foc.
Când se formează o spumă deasupra, cafeaua este gata şi se ia de pe foc.
Lângă o cafea aromată, puteți savura și o felie de tort cu mălai și portocale. Rețeta gândită de un bucătar celebru, la îndemâna oricui: O explozie de gust și arome
Chiar şi după ce aţi luat cafeaua deoparte, continuaţi să amestecaţi în ea pentru a se înmuia şi pentru a se lăsa toată spuma la fundul ibricului. Deşi ne place uneori aspectul unei cafele înspumate, aceasta conţine mult zaţ la suprafaţă.
Se lasă cinci minute cafeaua în ibric să se 'odihnească' şi să se pătrundă aromele mai bine înainte de a o turna în ceaşcă.
Dacă doriţi să adăugaţi puţin lapte cafelei, este indicat să îl încălziţi separat înainte şi nu să îl puneţi rece în cafea.
Dacă sunteți un iubitor de cafea, cu siguranță veți îndrăgi și Cafeaua spaniolă - Cafe con miel: Rețeta de cafea cu miere care vă îmbie toate simțurile
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News