Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cîțu: Vă arăt cum fură PSD+ALDE din banul public cu aprobarea Sistemului
WhatsApp
Vicepreședintele PNL Florin Cîțu susține că  PSD+ALDE fură din banul public cu aprobarea Sistemului. 

"PSD+ALDE- Grup Infracțional Organizat!

Să vă arăt cum fură PSD+ALDE din banul public cu aprobarea Sistemului (Sistemul care a reactioant asa violent acum doua zile cand s-a vazut amenintat).

Numărul înreprinderilor publice nefinanciare este de 1565. DAR 249 întreprinderi publice aflate în diverse stadii de insolvenţă, faliment, reorganizare judiciară sau dizolvare.

Acum atenție mare!

Datoriile totale (sume ce trebuie plătite într-o perioadă de până la 1 an și peste 1 an) ale întreprinderilor publice nefinanciare sunt de 55,13 mld. lei.

Vă rog să vă uitati atent la aceasta cifră. Reprezintă 6% din PIB. Ca sa înțelegeti cum se fură din banul public.

Modelul PSD+ALDE de a sifona banul public prin companii de stat a făcut ca Societatea COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA să treaca în anul 2018 la pierdere bruta de 997.222 mii lei de la un profit brut de 275.916 mii lei în anul 2017.

Intr-un an peste un miliard de lei in buzunarele PSD+ALDE. Asa se fura la scara mare.

Alt exemplu, CFR Calatori, unde se vede foarte clar cum sunt furati banii de PSD+ALDE. Cand a venit PSD+ALDE in 2016 compania primea o subventie anuala de la buget (adica noi toti o sustineam) care acoperea aproape 95% din cheltuieli. Adica inregistra o pierdere mica.

Dupa doi ani de program de guvernare PSD, furtul plus tot felul de pomeni au facut ca subvențiile pentru susținerea transportului feroviar public de călători sa ajunga la 1.3 miliarde lei, - iar pierderea la aproape 400 milioane lei.

Inca 400 milioane lei in buzunarele PSD+ALDE.

Iar lucrurile sunt îngrozitoare si în 2019. PSD+ALDE simt că nu mai stau mult și au început să bage mâna pana la cot în banul public.

In buget subventiile pentru companiile care ar fi trebuit sa fie finanatate 100% din bani proprii erau in valoare de 19 miliarde lei pentru tot anul.

Sa fie foarte CLAR pentru toata lumea. Acestea sunt companii care se finanteaza TEORETIC 100% din fonduri proprii. Totusi primesc zeci de miliarde subventii de la buget. Intelegeti schema?

Deja s-au sifonat 10 miliarde lei in primele 6 luni (bani in buzunarele PSD+ALDE) iar rectificarea bugetara a crescut suma totala la aproaximativ 22 miliarde lei. Nu le ajungeau 19 miliarde.

La TOATE aceste gauri adaugati si informatia de ieri cu secretizarea documentelor de la MFP si aveti imaginea CLARA a GRUPULUI INFRACTIONAL ORGANIZAT- PSD+ALDE.

Curtea de Conturi TREBUIE sa intervina sa opreasca acest furt. Dar este clar pentru mine ca dupa ce a primit pensii speciale de la PSD+ALDE nu mai are “motivatie”.

P.S. Sursa date: Ministerul Finantelor Publice. ", a scris Florin Cîțu pe Facebook.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel